Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '18

 
Kategori
Sinema
 

Hedefim Sensin

Hedefim Sensin
 

 
Ata Demirer’in son filmi Hedefim Sensin bu yıl vizyona giren en güzel yerli filmlerden birisi. Belki muhteşem değil ama Ata Demirer’in uzun yıllar içinde hak ederek yakaladığı başarılı çizgisini geniş ve iyi bir oyuncu kadrosuyla devam ettiriyor. Söz konusu kişi Ata Demirer olunca yönetmen koltuğunda kimin oturduğu da fark etmiyor. Bütün film onun yeteneğine göre kurgulanıyor çünkü.
 
Usta sanatçı yine halktan biri olarak karşısına çıkıyor izleyicinin. Yanık sesiyle türkü söylerken sanki bir inşaatta amelelik yapan güzel sesli bir işçiyi dinlemiş gibi keyif alabiliyorsunuz.
 
Yaşamını İstanbul’da çiğ köfte satarak kazanan Zekeriya nadir bir sikkeyi ele geçirmek için planlar kovalayan iki mafya grubunun arasındaki pazarlıkta bulur kendini. Çenesini tutamayıp sarf ettiği bazı sözler hem iki grubu birbirine düşürecek hem de kendisini her iki grup tarafından aranan bir av konumuna getirecektir.
 
Hiçbir suçu günahı olmadığı halde Zekeriya polise başvurmaz, kendisine kimsenin inanmayacağını düşünmektedir çünkü. Soluğu şehirler arası otobüs terminalinde alır ve ilk bulduğu otobüse atlar. Bu otobüs Çanakkale’ye gitmektedir ve yolun bittiği yerde Zekeriya Gökçeada’yı gözüne kestirmiştir. Bu küçük adada kimsenin kendisini bulamayacağını düşünmektedir. Gerçi yanılmaktadır ama oraya vardığına hiç de pişman olmayacaktır. Üstelik kendisini köşe bucak arayanlardan biri bozulan yatı yüzünden Gökçeada’ya demir atmak zorunda kalacak ama bu zorunlu ikamet de başka hayırlara vesile olacaktır. Zekeriya ise  yanlarında çalışmaya başladığı bir aile işletmesinin güzel kızına aşıktır.
Filmin Künyesi:
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senaryo: Ata Demirer
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Hakan Salınmış
Yapım Yılı: 2018
Süresi: 112 dakika
IMDB Puanı: 6.8
 
Toplam blog
: 18
: 64
Kayıt tarihi
: 16.10.11
 
 

Dergilerden, Filmlerden blog yazarı   ..