Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hedefleriniz yazılı olarak var mı?

Hedefleriniz yazılı olarak var mı? www.duygusalzeka.net ‘de yer alan Toplam 1293 kişinin katıldığı Mini Anketin sorusu “Kişisel hedefleriniz yazılı olarak var mı?” idi.

Sonuçlar şu şekilde; Evet - (27, 2%) - 352 oy. Hayır - (72, 8%) - 941 oy. Bu konuda birşeyler yazmalıyım diye düşünürken Personal Excellence Ağustos 2008 sayısı geldi. Hızla göz atarken Uncharted Waters adlı kitabın yazarı Theodore Carl Soderberg’in “Otuz dakikada istediğinizi elde edin” başlıklı yazısı dikkatimi çekti. Tam bu konu ile ilgili önemli başlıklar içeriyor yazı. Sizlerle paylaşmak istedim.

Yazar Hedef belirleme konusunda bazı ipuçları vermiş ve bu konulara günde otuz dakika ayırmanın yeterli olacağını öngörmüş. “ipuçları şunlar; 1. Ne istediğinizi ve bunu ne zaman istediğinizi belirleyin. 2. Hedefiniz için her gün otuz dakika ayırın. 3. Hedef Belirlemeyi bir yaşam tarzı haline getirin. 4. Hedefinizi lokma büyüklüğünde parçalara ayırın ve her seferinde bir lokmasını gerçekleştirmeye ayırın. 5. Tamamladığınız her aşama için kendinizi kutlamayı ihmal etmeyin. 6. Bir hedefinizi tammalayın ve ondan sonra yeni bir hedef için çalışmaya hazırlanın. Galiba bir önemli madde de bizim mini anket sonucuna göre eklemeliyiz. Hedefleriniz yazılı olsun, gözünüzün önünde olsun, zaman zaman gidişata göre güncelleyin ve geliştirin. Evet söz sizde... Mini Anket sonuçları ve yazarın görüşleri ile ilgili sizin görüşlerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorumm... :-) Daha önceki anketlerin sonuçları için www.duygusalzeka.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 40
: 730
Kayıt tarihi
: 15.10.06
 
 

Lisans Eğitimini KHO Harita Bölümü'nde yapan Eray Beceren, YeditepeÜniversitesi "Eğitim Yönetimi ve ..