Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hedeflerinize başkalarının sizden önce ulaşmasına aldırış etmeyin, yolunuza devam edin.

İçiniz içinize sığmıyor ve çok üretken olduğunuz bir dönemde hissediyorsunuz kendinizi. Kimsenin düşünmediği bir proje üzerinde çalışıyorsunuz. Oldukça uzun bir süre uğraştınız ve emek verdiniz. Çabalarınızın karşılığının mükemmel bir şekilde geri döneceğine inancınız tam.

Herşey yolunda giderken birdenbire işler kötü yönde değişiyor. Sebebi ise uğraşmış olduğunuz projenizin sonucunda ortaya çıkacak olan ürün, zaten patenti alınmış ve ticari şekilde satışı yapılan bir ürünmüş. Yatığınız fizibilite çalışmalarına rağmen bunu gözden kaçırdığınız için kendinize lanet de okuyabilirsiniz, çalışmanızı kaldırıp yerlere de vurabilirsiniz.


Olumsuz düşüncelerle çevrili birkaç hafta belki de birkaç ay geçirip unutmaktan başka bir çare yok gibi gözüksede, kendinizle barışık olmanız ve kendinize güven duygunuzu kaybetmemeniz için her kriz ortamının fırsatlara gebe olduğunu kendinize hatırlatmanıza gerek olacak. Olumsuzluk anlarınızın sizi yıpratmasına izin vermemeniz gözünüzün önündeki fırsatları kaçırmanıza da engel olacaktır. Sadece gözünüzü dört açın! Bundan sonra sıradaki ne!

Kendinize sormanız gereken sorular var. Ürünün geliştirilmeye ihtiyacı var mı ? İlk üretici firmanın girmediği pazar ortamları sizin için uygun mu ? Mevcut piyasadaki ürün hedef kitlesini doğru seçebilmiş mi? Ürün farklı kullanım alanları için tekrar düzenlenebiliyor mu ? Bu ve buna benzer sorularla piyasadaki mevcut üründen daha geliştirilmiş bir yapıya sahip ürünü sizin sunmanız elinizde.

Sizden önce düşünülmüş ve dünyaya getirilmiş bir hizmet yada ürün aslında sizin başarınız için bir adım da oluşturabilir. Madalyonun arka yüzünü görmek gibi oluşumların etkilerini takip edebilmek ve yeni oluşabilecek beklentileri gözlemleyerek buna esnek cevaplar sunabilecek şekilde bir yol çizmeyi hedef edinin.

Amacınız bir başkasının fikrini yada buluşunu ekarte etmek değil hepimiz için günün koşullarına daha uygun ve esnek çözümler bulabilmek olmalıdır. Yürütülen bir proje esnasında harcanmış olan maliyet ve zaman unsurlarını düşünerek oluşturulan hizmet yada ürünün hedefine varması için çeşitli noktalarda kendinizi sorgulamayı asla ihmal etmeyin. Bulunduğunuz zaman dilimi , toplumun bu ürün yada hizmete bakış açısı yada benzeri çevresel koşullardan dolayı etkilenebileceği olumlu yada olumsuz durumlar hakkında senaryolar üretebilirsiniz. Muhtemel senaryoların birçoğu karamsarlık tablolarını içermiş olsa da önemli olan çok yönlü düşünebilmeyi alışkanlık haline getirebilmektir.

Yazan : Turgay GEZİCİ Diğer Yazılarım : http://www.bilincalti.com/

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..