Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '18

 
Kategori
Sinema
 

Hediye...

Hediye...
 

Işıklar yandığında etrafıma bakıyorum herkeste bir gülümseme, topluca bir gülümseme seansından çıkmış gibiyiz. Yetmişli yaşlarda yaşanan aşk ve dostluk hepimize iyi gelmişti sanırım.
  
Oysa bizim toplumumuzda AŞK gençliktir, gençlere özgüdür sarılmak,koklaşmak aşk için gözyaşı dökmek. Aksini iddia etsek de hiç birimiz aşkı yetmişli yaşlarda da yaşayacağımızı hayal etmeyiz.
 
Çizgilerin iyice derinleştiği bedenlerimizin bizi memnun edemediği yaşlar…  Hani “Ununu elemiş eleğini asmış” deyiminin sıkça kullanıldığı, umutların ve hayallerin çocuklara bağlandığı yaşlar.
Aşkların, heyecanların anılarda kaldığı zamanlar.
**
Filmden çıktığımda, derin çizgilerin var olduğu yüzlerin aşkla gülümsemesini,diriliğini kaybetmiş bedenlerin sevgiyle tazelenmesini görmenin mutluluğu ve hayatın bize her yaşta hediye verebileceğinin umudu ile gülümsemeye devam ettim.
***
El Regalo / Hediye; Başkentin soğuk akşamlarında insanın içini ısıtan sıcacık bir festival filmi. 
2.Uluslararası Latin Amerika Film Festivalinden, Güney Amerika Ülkesi Şili ‘ye ait. 
 
Yetmişinci yaş gününde emekliye ayrılan Francisco kendini işe yaramaz hisseder. Eşinin ölmüş olması nedeniyle yalnız yaşaması mutsuzluğunu iyice arttırır ve hayatını sonlandırmak ister. Bu durumu sezen iki arkadaşı ona emekliler için bir seyahat hediye ederler.
 
Üç arkadaş, aradığını bulamamış eski sevgili, tabusuz hayatın tadını çıkaran bir kadın ve sevgilisinden yeni ayrılmış bir homoseksüel aynı trende buluşurlar. Bu tatile gönülsüz katılan ve her fırsatta hayatını sonlandırmaya çalışan Francisco, tatilin sonunda aşk ve dostluk sayesinde yaşama yeniden sarılır. Aslında bu tatil hepsinin hayatına anlam katar.
***
İncelikle işlenmiş bir komedi, kahkahalarla güldürürken yaşam sevincini arttırıyor. İnsanın yetmişli yaşlarda bile hayata sımsıkı sarılabilmesini, aşkı yaşayabilmesini, dans edip şarkılar söyleyerek eğlenebilmesini bizim toplumumuzda da görmenin ümidi doluyor içime.
*** 
Hayatın en güzel hediyeleri olan dostlarımın varlığına bir kez daha teşekkür ediyorum. 
 
***
Naz Avcı / Kasım 2018
 
Toplam blog
: 193
: 998
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

Kırklı yaşlarda başladığım yazma serüvenine elli li yaşlarda da devam etmeye çalışıyorum. Ünivers..