Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Hediyeleşmek için özel günler mi gerekiyor?

Hediyeleşmek için özel günler mi gerekiyor?
 

Hediye almanın günü olur mu? .. Bana göre olmaması gerekiyor... Sevgilimize, annemize, babamıza ve diğer sevdiğimiz insanlara hediye almamız için illa özel günleri mi beklemek gerekiyor? ..... Hediyeleşmek, karşımızda ki insana sevgiyi, ona verdiğimiz değeri göstermenin en anlamlı ifadelerinden biridir..

Sevdiğimiz insanlara, özel insanlara canımız ne zaman isterse hediye verebiliriz.. Günümüz de bu tür özel günleri, kişilerin masum duygularını bu şekilde ticaret haline getirerek, kişileri hediye almaya zorlamak, mecbur bırakmak yanlış bir uygulama geliyor.. Sanki o gün o hediye alınmazsa olmaz havası yaşatılıyor..

Kuyumculuk işiyle uğraşan arkadaşım Ayşegül ile bu konuyu bu şekilde konuştuğumuzda o da farklı bakış açısıyla konuya parmak basıyor.. ''Hergün hediye almak hediye vermek güzel fakat piyasanın alım gücü yok diyor. Nerde o eski alışverişler diye sözlerini sürdürüyor.. Eskiden bu tür özel günler dışında da beyler eşlerine, annelere babalara mücevharat alırdı diyor.. Fakat son senelerdeki ekonomik düzensizlikler o tür lüksleri bıraktırdı ve sadece mecburiyet haline gelen (öyle hissedenler için) bu tür özel günlerde hediye alınır oldu'' diyor.... Tabi burum da piyasayı sevidiriyor...

Elbette doğru söylüyor, haksız değil bu sözlerinde, bizler duygusal olarak düşündüğümüzde gönlümüzün hergün hediyeleşmesinden yana fakat reel hayat, duygularla değil, gerçeklerle yaşanıyor..

Ama diğer taraftan da düşündüğüm, sevdiklerimize sevgimizi ifade etmemiz için onlara hediye olarak vereceklerimizin öyle pahalı metalar olması şart değil ki.. Bunu hergün değişik şekiller de yapabiliriz gösterebiliriz... Hepimiz biliriz sevdiğimiz insanın nelerden hoşlanıp, nelerden zevk aldığını... Onu mutlu edebilecek ve ona hediye olarak verebilecek ve illa özel günlerin olmasına gerek olmayacak çok enstanteler olduğuna eminim..

Anımsanmanın, hatırlanmanın değeri maddi güçle ölçülemez hiç bir zaman... Ufak detaylar gibi görünen bir çok olaylar da insanı mutlu etmeye yetebilir..

Mesela sevgililer gününde şart mıdır pahalı bir hediyenin olması .. Olsa fena olmaz ama.. Ya imkan yoksa... Sevgililer günü özel bir gündür.. Paylaşım gerektiren bir gündür.. Erkeğin tek taş bir yüzük alıp gelmesi yerine, romantik bir ortamda beraber yenilen kalp şeklinde ki pasta sevgililer gününün anlamına daha uygun gelir bana göre.. O gün için bireysel hediyeleşmekten daha çok birlikte paylaşılacak özel anlar bu güne anlam katacaktır.

Bu düşünceler kişiden kişiye, mutlaka farklılıklar gösterecektir.. Günümüzde herşeyin metalaştırıldığı bir ortam da bunların maneviyat kısmını bu şekilde düşünenlerin sayısı azdır diye tahmin ediyorum fakat yine de düşünülmesi gerekir diyorum...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..