Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '14

 
Kategori
Yılbaşı
 

Hediyelik eşya fuarı

Hediyelik eşya fuarı
 

Hafta sonu İzmir Kültürparkta açılmış olan hediyelik elya fuarına gittik eşimle. İki sene önceki fuara da gitmiş, yöresel gıda maddelerinden almıştık. Bu defa da yine aynı düşünceyle ve bir de yurt dışında bulunan tanıdıklarımıza ufak tefek hediyeler almak düşüncesiyle gittik. 

Girişte otopark için 5 TL ödedik. Ödedik ödemesine de; park yeri olarak ayrılmış bölümlerde boş yer yoktu. Bizi yönlendirecek bir görevli de yoktu görünürlerde. 

O gün orada HDP'nin de kongresi varmış ve bu nedenle ekstra bir yoğunluk vardı.

Park yeri ararken İkinci tura başlamıştık ki bir görevli park edeceğimiz yeri gösterdi. Nihayet aracımızı park ettikten sonra içeri girdik. 

Bu yıl ki fuarda da yine gıda maddeleri - pestil, salça, peynir, marmelat, kuru yemiş gibi alınıp eve götürmek üzere satılan yiyeceklerin yanı sıra içli köfte, künefe, cağ kebap gibi orada pişirilip satılan yiyecekler de vardı. Bunların yanı sıra giysi satanlar, kitap satanlar, çeşitli aksesuarlar, takılar ve ev dekorasyonu ürünlerinin de satıldığı stantlar vardı.

İçerisi çok kalabalık olduğu için ve havalandırma çalışmadığı (ya da yetersiz kaldığı için) dolaşmak çok sıkıcı oldu. Bu arada acıkmış olduğumuz için Hatay mutfağından içli köfte ve biber-patlıcan dolması aldık yedik. Bir de üzerine kahve içtik. Doğrusu iki Türk kahvesi için ödediğimiz 10 TL, ortam koşulları dikkate alındığında biraz pahalı geldi bana ama  içmiş bulunduk. Her neyse, gezip dolaştığımız stantlarda yurt dışındaki yabancı dostlarımıza ve Türk dostlarımıza Türkiye’yi yansıtacak, Türk malı, sembolik, İzmir'i ifade edebilecek ürünler alamadık. Havasızlıktan da başımız ağrımaya başladığı için oradan ayrıldık. 

 

Çıkışta sağ tarafta başka bir bölüme kurulmuş olan stantlardan peynir, tereyağı da alıp oradan ayrılırken, hediyelik eşya fuarında yöresel de olsa gıda maddelerinin ağırlıkta olması gerekir mi, Türk malı ürünler neden bu kadar az, neden İzmir'in saat kulesi dışında bir sembolü yok, neden İzmir'i anlatabilecek hediyelik objeler yok vb. pek çok soru dolaşıyordu kafamda. Ama şu bir gerçek ki yeni yıl gelirken kurulan hediyelik eşya fuarı her haliyle çok daha nitelikli olmalıydı. 

 

 
Toplam blog
: 87
: 566
Kayıt tarihi
: 02.12.09
 
 

Çevre Bilimi Uzmanı – Peyzaj Mimarıyım. Yüksek lisansımı çevre sorunları ve biyokütle enerjisi üz..