Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
İnançlar
 

Helal Gıda yiyin, ama kızlı erkekli olmasın!

Helal Gıda yiyin, ama kızlı erkekli olmasın!
 

Kızlı-Erkekli tartışması hemen hemen her gün bir yerlerde baş gösteriyor.

Ülkenin gündemi her gün birkaç kez değişmesine rağmen, birileri kızlı-erkekli tartışmasını sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ,  Çankaya Köşkü'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-Gelişmekte Olan Dünya İçin Bilimler Akademisi (TWAS) Teşvik Ödülü törenine katıldı.

Sayın Abdullah Gül burada yaptığı konuşmada geçen hafta bilim olimpiyatlarında ödül kazanan öğrencilerden bahsederek, "Geçen hafta burada en mutlu günlerimden birini yaşadım. Kızlı-Erkekli altın madalyalı gençleri ağırladım. Gurur duydum” dedi.

Cumhurbaşkanının bile gurur duyduğu bir konuda, bazıları hala rahatsız!

Karaman Belediyesi tarafından tertip edilen “Helal gıdaya helal tohumdan başlamak” konulu konferansta davetiyeyi görenler tartışmanın nerelere taşındığını gösteriyor.

03 Aralık Salı günü gerçekleşen konferans için Erkeklere ve kadınların aynı çatı altında, aynı saatte, kızıl erkekli bir araya gelmemeleri için farklı saatler belirlenmişti.

GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği) Başkan Yardımcısı Dr. Halim Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans davetiyesinde "Bayanlara 13:30, Erkeklere 18:30" diye yazılmış.

Bence bu davetiyeyi hazırlayanlar, kızlı-erkekli tartışmanın biraz dışına çıkıp, kadınları öne alarak, akşam saatlerinde konferansa katılacak erkeklerin yemeklerini hazırlamak, o saatte evlerine gitmelerini sağlamak için yapılmış gibi geliyor.

Yaşamımızın dört bir yanından hemen hemen her gün tırtıklamaya devam edenler, kendi yaşamlarından aynı tırtıklama yapılsa ne yaparlardı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..