Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Helal sertifikalı diş macunu!

Helal sertifikalı diş macunu!
 

Sağlıklı, AK dişler, helal sertifikalı gülüşler..


Mu’minlere müjde!..

Türkiye’nin ilk ve tek helal sertifikalı diş macunu “Mu’min”, “temiz gülüşler için” ve “ağzınızın içi ferah olsun” sloganlarıyla, piyasada arz-ı endam etti. Diş ve ağız sağlığıyla ilgili bilumum dertlere deva bu macun, “Malezya İslam Kalkınma Dairesi tarafından onaylı” ibaresiyle, ağız yanında gönül de ferahlatıyor..

Bileşimini diğer diş macunlarınınkiyle karşılaştırdığımızda, haram olan hangi maddelerin ayıklandığını pek bulamadık. Kimyasallar, mineraller yerli yerinde. “Kalsiyum Karbonat, Gliserin, Sodyum Laurik Sülfat, Sodyum Sakarin, Sodyum Benzoat” vesaire..

“Mu’min”in vejetaryenlere uygun olduğunun belirtilmesi, diğerlerinin belli ki kullanıcılardan gizlediği hayvanî, özellikle de “domuzsal” bir muhtevası olduğunu düşündürtüyor. Yalnız, bu helal macundaki “gliserin”in de “polar organik bır trihidroksi alkol” olarak tanımlandığına, “hayvan ve bitki yağlarında rastlandığına” ilişkin bir “rivayet”, konuyla ilgili sitelerde verilen bilgiler arasında..

Yine “Mu’min”de yer almayan iki etken madde belirtilmiş: SMFP ve Florür. SMFP, Sodyum Monofluorofosfad. Diş minelerini güçlendiren ve bakteri oluşumunu azaltarak diş çürümesini önleyici bir florür. Florür, genel olarak, içme sularında da kullanılan diş üzerindeki etkisi çürükleri önlemek olan bir mineral olarak tanımlanıyor. Tıpkı, “Mu’min”in benzer sodyum bileşimleri gibi. Bu durumda, bulunmayan florür nedir, hangi günahı işlemiştir, bilinemiyor..

Peki bu dini vecibelerin tamamlayıcısı diş macunun hediyesi kaç lira kaç kuruş? Kampanya var, beş adedi 17, 50 TL. Bilumum “milli görüş” sitelerinde pazarlanan bu diş macununun, şimdiye kadar diğerlerini kullananların günahlarını da beyazlatıp beyazlatmayacağı konusunda bilgi yok. Harama el sürmemek için hiç kullanmamışlara nasıl bir etki yapacağı da meçhul. Misvak dalıyla rekabet edip edemeyeceğini ise, piyasa belirleyecek..

Hadi “pis pis” demeyelim ama, arkasında sanki pek temiz bir gülüş yok gibi geliyorsa size, münafıklıktandır..


26.Mart.2010
Kerem Porazan

 
Toplam blog
: 59
: 14527
Kayıt tarihi
: 17.12.09
 
 

İmgelemelik 'ten düştüğü 6.Mayıs.Bindokuzyüz... ~ fi tarihinden bu yana; Sonsuzluk 'da insan.. Yüre..