Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Helikopter, Erdoğan, Nasrettin Hoca...

Helikopter, Erdoğan, Nasrettin Hoca...
 

Rezaletin resmidir...


Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir’deki seçim konuşmasında “<ı>Baykal başarıyı CHP’nin değil, AKP’nin kapısı önünde arıyor. Nasrettin hoca sokakta bir şeyler arıyormuş. ‘Hocam ne arıyorsun?’ demişler.’Yüzüğümü kaybettim’ demiş. ‘Nerede kaybettin?’ demişler. ‘Evde kaybettim ama orası karanlık onun için burada arıyorum’ demiş.” diyerek anlattığı fıkrayla Baykal’la dalga geçmişti. Doğruyu söylemek gerekirse, yerden göğe haklıydı da.

Ama şimdi öyle acı bir olay yaşandı ve yaşanmakta ki, bu fıkrayı dönüp Erdoğan’a anlatmak şart oldu. Bir siyasal partinin genel başkanıyla birlikte 6 kişinin bulunduğu helikopter çarşamba günü akşam saatlerinde düşüyor... Kalktığı yer, gittiği yer, güzergâh belli. Cep telefonuyla irtibat da kurulmuş... Bugün günlerden cuma ve Erdoğan iktidarında her alanda devlete egemen olan ve kadrolaşmadan kaynaklanan beceriksizlik sonucu -eldeki en son teknolojiye karşın- helikopter hala bulunabilmiş değil! Evet sis var, kar var, soğuk var... Ama bugün üçüncü gün.

Erdoğan Bey, söyleyin hükümetinizin emrindeki ekiplere, helikopteri Maraş civarında değil de Antalya’nın Konyaaltı plajında arasınlar. Çünkü orada kar yok, sis yok, soğuk yok... Belki helikopteri bir an önce bulurlar da dünyanın önünde düştüğümüz bu yüzkarası beceriksizlik bir an önce biter...

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..