- Kategori
- Türk Mutfağı
Helva sevenler için irmik helvası
irmik helvası
Bazen sebepsiz veya nedensiz bir şekilde canım çeker ve hanımdan rica ederek yapmasını isterim birde blog okurları ile paylaşayım dedim kim bilir belki sizinde canınız çeker sizde yapmak istersiniz .
Malzemeler:
1 ölçü tereyağ
2 ölçü İrmik
3 ölçü Toz şeker
4 Ölçü Su
Yapılışı:
Benim ölçüm su bardağı idi ama bayağı fazla oldu.
Tereyağını eritip 1 su bardağı ile ölçelim az zeytinyağı ilave edelim.(toplam 1 bardak) Arzunuza göre 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık atalım ve kavuralım. 2 su bardağı İrmik ilave edip çok iyi bir şekilde orta hararetli ocakda kavuralım. Kavurdukça yağ salacaktır. İrmikler yağından ayrışacaktır.
Diğer tarafda bir tencerede 3 Su bardağı şeker ile 4 su bardağı su kaynatalım.
Kavurduğumuz irmik iyice kokusunu salıp yağını belli ettiyse çok dikkatli bir şekilde kaynayan suyu dökelim .Önce yarısını döküp tencereniz kapağını hemen kapatalım ellerimize sıçrayabilir. Bir kaç saniye sonra açıp geri kalanını dökelim.
Çok sulu olucaktır korkmayın. Kapağını kapatın ve 1-2 dk. daha beklesin. Ocağın altını kapatıp tencereyi bir sofra örtüsüne sarıp 1 saat kadar demlendirin.
Afiyet olsun.
Kaynak: irmik helvası