Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1119
 

Helva

Helva
 

Ben yaptım, resmini çektim


İRMİK HELVASI
5 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik unu
3 su bardağı süt
3 su bardağı şeker
Vanilya

Yapılışı:
Tereyağı ve sıvı yağ bir tencerede eritilir. İrmik unu eklenir. Kısık ateşte rengi sütlü kahverengi olana dek kavrulur. Diğer yanda süt ve şeker bir kapta iyice karıştırılır. Bu karışım kavrulan irmiğe ilave edilir. Ateşin altı kısılır. Vanilya katılır. Pilav gibi demlendirilir. Biraz soğuyunca kaşıkla kalıba yerleştirilerek servis tabağına tes çevrilir. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 20
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2121
Kayıt tarihi
: 13.06.09
 
 

1973 Rize doğumluyum. Kız Meslek Lisesi mezunuyum. El nakışı, yerel dokuma ve okuma yazma hocalığı y..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster