Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hem Ali Sami Yen Stadına, hem yürüyüşe spora veda gibi oldu(!)

Hem Ali Sami Yen Stadına, hem yürüyüşe spora veda gibi oldu(!)
 

http://forum.donanimhaber.com/m_39875327/tm.htm


1942 yılında temeli atılan, 1964 de resmi açılışı yapılan 47 yıldır Galatasaray Spor Kulübü ile adeta özdeşleşen, Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Stadyumu’na geçtiğimiz akşam (11.01.2011 de) veda edildi. 

Oynadığı her maçta bu sezona kadar büyük başarılar almış olan Galatasaray stadı ev sahipliğinde gerçekleşen maçlar rakiplerine cehennem havası yaşattığından olsa gerek bu stadın lakabı da “Cehennem” olarak biliniyor. 

Veda gecesinde hüzün, anılar ve duygusal sahneler olsa da bugüne yaraşır şekilde Galatasaraylılar son görevlerini yapmak için yerlerini almışlardı. 

Efsane yıldızların futbol nostaljisi ile başladığı, ardından ışık ve dans gösterileri ile seyircilere unutulmaz bir gün yaşatıldığı veda gecesinde; 

Galatasaray Spor Kulübü, Ziraat Türkiye Kupasında Beypazarı Şekerspor ile oynadığı maçı da 3-1 yenerek stadın tarihine yakışır (milyonlarca galibiyeti gibi) galibiyetle vedasını gerçekleştirmiş oldu. 

Stadın yıkılmasına tüm sporseverler üzüldü ama özellikle her gün 06.00-10.00 saatleri arasında yürüyüş yapan çevre haklı üzüldü. 

Şimdi kara kara düşünüyorlar “stad yıkılınca biz nerede yürüyüşümüzü sporumuzu yapacağız” diye… 

Stadın yıkımına henüz başlanmadığı için halen yürüyüşlerini yapmayı sürdüren emekli, yaşlı, genç, ev kadını, işine gitmeden yürüyüş yapanlar, kendini sporla özdeşleştirmiş Şişli halkı, yarın yürüyüşe gittiğinde ...“burası artık yürüyüşe kapanmıştır” pankartını görebilirim korkusu ile yürüyüşlerine gidiyor. 

Yürüyüşün böyle özel bir mekânda yapılması çok başka… belki şöyle düşünebilirsiniz etrafta dolaşarak, sokaklarda yürüyerek de yapabilirler yürüyüşlerini diye (!) ama inanın yolların tehlikesinin olmadığı sakin, kırmızı toprak zeminli, Ali Sami Yen Stadında yapılan yürüyüş hergün yürüyüş arkadaşlarınla görüşüp sohbet yaparak yürümenin sağladığı faydayı veremez. 

Şişli belediyesinde güzel yürüyüş yerleri bilenler var ise bunu paylaşsa ve “nerede yürüyüş yapacağım?” Diye üzülen yürüyüş yapmayı seven sporseverlere yardımcı olsa diye bu yazıyı yazmak istedim. 

Şişli- Mecidiyeköy de yıllardır maçlarla alınan hazlar haricinde yürüyüşlerde alınan hazlara da değinmek istedim. 

Tüm Galatasaraylı taraftarlara ve sporseverlere yeni stadın ‘ Türk Telekom Arena’ nın hayırlı olmasını temenni ediyorum ve inşallah Şişli’de yürüyüş yapmak isteyen yürüyüşseverlerin de yüzünü güldürecek güzel bir yürüyüş alanı tahsis edilir. 

Bu anlamda bugüne kadar Ali Sami Yen Stadını yürüyüş için halkın hizmetine sunan Şişli Belediye Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül’e de teşekkür etmek istiyorum. Mutlaka Sayın Başkan bununla ilgili bir çözüm de düşünüyordur. 

Şişli Belediye Başkanın iyi haberlerini de bekliyoruz tüm yürüyüş yapmayı spor yapmayı sevenler adına tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..