Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Resim
 

Hem fotoğrafçılık okuyor, hem de sergiliyor.

Hem fotoğrafçılık okuyor, hem de sergiliyor.
 

Sergiden...


 

 

 

 

         İzmirli fotoğraf sanatçımız Nazlı Kılıç, sergisini açmadan önce de resim çekiyordu amma, ciddi olarak 5 yıldan bu yana konunun üzerine, bu sefer, ciddi şekilde eğildi. Zira her gördüğü resmi çekiyordu. Arşivleri doldu duldu taştı. Onları koyacak yer aramağa başladı. En iyisi mi, bir depoydu. Yok, yok, depo olmaz. En iyisi mi, ucundan ucunda  çektiklerini gün ışığına çıkarmak. Selim Martin ile birlikte  K. Yaka Kültür Merkezinde eserlerini,  sergi ile görücüye çıkardılar.

         Kültür Hizmetleri Merkezi kendisine kollarını açarak gösterdiği yerde, sanatseverler buluştu. Mütevazi bir kokteyldi. Sanatçılar ve arkadaşlarının samimiyeti, içtenliği salona hakimdi. Boy boy fotoğraflar asılıydı duvarlarda.

         İyi ki bu sergi yapıldı. Dostlar birbirini demek ki uzun yıldır görmemişler. Her kapıdan giren dosta Nazlı Hanım öyle bir sarlış sarıldı ki, sanırsınız  insanın suyu ha çıktı, ha çıkacak.

         İşte bu tatlı perişanlık, resimlerine de yansımız sanatçının. Oturup konuşamadık ki kendisiyle.  Bazı bazı kelebek oldu, bazı bazı arı  oldu. Vız diye diye, gelip gelip geçti.

         Kendisi İzmir 9 Eylül Güzel Sanatlar fakültesinde memur. Elindeki lisans, her halde “Samimiyet ve Sarılma” lisansı olmalı. Şimdi de aynı  fakültede, halen öğrenci. Elinden düşürmediği makinesinin tılsımını çözmek üzere.

         Sanatçımızın, resimlerindeki ana teması, insancıl konular. İş ilişkileri, acımazsızlığa karşı baş kaldırış.

         Güzel, samimi ve dinamik bir sergiydi. Dostlar, öğrenciler buluşmasıydı.

         Kutlarız.

SERGİ SAHİBİ NAZLI kILIÇ'IN SAMİMİ BİR POZU (SOLDAKİ RESİM)

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..