Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Hem kel, hem fodul komşumuz Ermenistan

Hem kel, hem fodul komşumuz Ermenistan
 

Şu komşumuz Ermenistan…

29.800 km2 yüzölçümü ile Konya’dan küçük..

3.5 milyona yakın nüfusuyla Ankara’nın nüfusu kadar olan komşumuz…

Yine gündemde…

Yine komşulukla bağdaşmayan haberlerle…

Uslanmaz, ‘’hem kel, hem fodul’’ tavrıyla…

Kuzey Irak’ta sıkışan PKK’nın Ermenistan’da yeni ‘yuva’ aradığı belirlenmiş.

Üstelik bu yuva fodul komşumuzun işgal ettiği Dağlık Karabağ imiş. Yani Azeri toprağı Dağlık Karabağ…

Aslında bunda şaşılacak bir şey yok… Şaşılacak bir şey olmadığını 13.10.2007 tarihinde http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=69398 adresindeki bloğumda yazmışım. O tarihte şunları söylemişim:

PKK’nın Kuzey Irak’taki etkinliği kırılsa bile yuvalanacağı başka komşu olduğu ulusal stratejik planımızda yer almalıdır…. ABD ve etkin batı Kuzey Irak-Ermenistan eksenine Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulanmasında özel görevler vererek kullanmaktadır. Türkiye bu planı boşa çıkarmak için ne yapmalıdır?

….Türkiye’nin bir stratejik planı olmalıdır. Sözde soykırım, PKK ve terör bu planda yer almalı, eskiden var olduğunu düşündüğüm kırmızı çizgiler belirginleştirilmeli, batıya doğru anlatılmalı’’ demişiz.

Aradan iki aya yakın bir süre geçmiş tahminimiz gerçekleşmiş.

PKK’nın Kafkasları öteden beri kaçakçılık üssü olarak kullandığı biliniyordu. Uyuşturucu trafiğinde Ermeni kökenli teröristlerden yararlanıyordu.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=46208&cat=110&dt=2007/12/03 yer alan habere göre ‘’…Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’a geçmek için planlar yapan teröristlerin bu hazırlığı, Türkiye tarafından tespit edildi. Türkiye, PKK’nın Kafkaslar’a yerleşmemesi için bölge ülkeleriyle yakın temasa geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Azerbaycan ve Gürcistan’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde PKK konusu gündeme geldi. Gül, PKK’nın Kafkaslar’ı kullanmaması konusunda her iki ülke cumhurbaşkanını uyardı. Avrupa Parlamentosu Karma Komisyonu’na sunulan Türkiye raporunda PKK içindeki Ermeni kökenli teröristlere dikkat çekildi.

PKK’nın Ermeni diasporasının bazı üyeleriyle temasa geçtiği istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Plana göre, teröristler önce bir Avrupa ülkesine, oradan da Kafkasya’ya geçecek. Kafkasya içinde seçilen yer ise, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ. Türkiye, Ermenistan ile Azerbaycan arasında sorun olarak duran bölge konusunda Azerbaycan’a tam destek veriyor. Ermenistan, son yıllarda Irak ve Suriye’den göç eden birçok Kürdü, Dağlık Karabağ’a yerleştirmişti. PKK’nın bölgede gazete ve radyoları bulunuyor’’ deniyor.

Baş ağrımız, komşumuz Ermenistan ikiyüzlü tavrına devam ediyor. Bu ülkenin konumuna bakılacak olursa yaptıklarının büyük bir hata olduğu hemen anlaşılır. Doğudan işgal ettiği ülke Azerbaycan, batıdan bir türlü uzlaşamadığı, diplomatik ilişki kuramadığı Türkiye ile çevrili. Kuzeyinde bu iki ülke ile iyi ilişkiler geliştirebilmiş Gürcistan var. Güneyinde ise İran ve Azeri toprağı Nahcivan yer almaktadır.

Gürcistan baş ağrısı komşumuz Ermenistan’ın bu ‘’hem kel, hem fodul’’ durumundan en iyi yararlanan ülke. PKK nedeniyle Türkiye ve Azerbaycan’la ilişkilerini bozmak istemeyecektir.

Ermenistan bu coğrafyadaki kuşatılmışlığının farkında olmadığı için, Ruslara güvenerek Karabağ’ı işgal ettiği için, Türkiye’ye karşı ‘’soykırım’’ demekten başka adım atmadığı için kel ve foduldur.

Ermeni yöneticiler ve diaspora ‘’soykırım’’ diye diye Ermeni halkını uyuttukları gibi, 21. yüzyılı da ıskalamaktadırlar. Bakü-Tiflis- Ceyhan petrol hattı, Demir İpek Yolu, Hazar Geçişli Türkmenistan-Türkiye-Avrupa Doğal Gaz Boru Hattı Projesi gibi büyük projelerden sırf bu düşmanca tavır nedeniyle dışlanmaktadır.

PKK’ya yataklık yapmak gibi daha vahim bir hata yapması halinde zor durumlara düşecektir.

Temennim Ermeni yöneticilerin akıllarını başlarına toplayıp ülkelerini tehlikeli maceralara sürüklememeleridir.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..