Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Hem laik, hem müslüman olunmaz

Hem laik, hem müslüman olunmaz
 

Google`dan aldim


Yakin zamana kadar yapilan butun kamuoyu yoklamalarinda halkin enfazla guven duydugu ordu nasil olduda halkin gozunde guven durumu tartisilir hale geldi. 

Silahli Kuvvetler Iktidar partisinin mensuplari tarafindan surekli olarak sozle taciz ve tahrik edilerek tartisma ortamina cekilmek istendi. Bazen basarili olunduda, surekli senaryolar uretildi. 

Uretilen senaryolarin gercekle alakasi olmamasina ragmen acaba sorusu hafizalara yerlestirildi. Ankara`da devletin kozmik odasina girilerek gizlenen bir sey varmis havasi yaratildi ve neticede basari elde edilmis gibi lanse edildi. 

Ankara`da olmamasina ragmen Bakana suikast yapacak kisiler plan yaparlarken suc ustu yakalanmis olarak basina yansitildi. 12 Eylul darbesini yapan genarellerden hesap soracagiz diyerek, ogunlerle hesabi olanlar ayni saflara cekildi. Ergenekon davasi adi verilen biraz akli olan insanin, kolaylikla yorum yapabilecegi bir konuda birbirinden alakasiz kisilerin bir araya getirilerek ayni orgutlenmenin icinde olduklari, ulkenin yuzde yetmisini olusturan iktidar yanlisi basin tarafindan hergun milletin belleklerine isletildi. Once emekli olan ust duzey komutanlar daha sonrada gorevi basinda olan komutanlar ifade vermeye cagirilarak sucluluk imaji yaratildi. Ordunun kendi icerisnde duzenli bir sekilde isleyen bir terfi hirararsisine comak sokuldu. 

Isin garip tarafi Silahli kuvvetler Turk milletinin ordusu yani baska ordu yok. Bir tane daha var oda karadenizde o ilin bu konuyla alakasi yok o sucsuz. HerTurk ailesinden bir erkek soz konusu ordu icinde gorev yaptigina gore Turk silahli kuvvetlerini dunya komuoyu onunde bu kadar tartisili hale gelmesinin bu ulkeye ne faydasi oldu. Bir aciklayan olsada anlasak,  

Laikligin savunucusu sadece Turk silahli kuvvetleri kalmisti o kalede fetedildi. Turkiye`nin laiklik sorunu kokunden cozulmus oldu sira anayasadaki Turkiye laiktir kelimesinin cikarilmasina geldi. Sirasi gelince oda yapilir. 

Bundan sonra orduda genarellige yukselmis kisileri mumla arayacagiz. Suc teskilati gibi gosterilen Silahli kuvvetlere ilgi azalacak, silahli kuvvetlere ayrilan butce kisilacak, askerin mucadele sevki kirilacaktir. Hayirli olsun 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...