Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '15

 
Kategori
Psikoloji
 

Hep beraber deliriyoruz kısmetse...

Hep beraber deliriyoruz kısmetse...
 

Yiğit Özgür Karikatüründen kesit...


            Terör, hükümetin çeşitli sebeplerle kurulamaması, ekonomik sıkıntılar (gerçi dolar 3 TL yi geçti deyince amaaan banane doları olan - dolar borcu olan düşünsün diyecek kadar dünyadan-ülkeden-kendi durumundan bihaber ülkem insanları çok olsa da ) yüzünden milletin psikolojisinin iyiden iyiye bozulduğunu en çok büyük şehirlerde fark edersiniz.

            Özellikle de bu koca, yaşlı, yorgun şehir İstanbul'da... Her gün sabah ve akşam trafikte şahit olduğum olaylar, kavgalar, dialoglar bu şehrin bana artık koskocaman bir akıl hastanesine dönüştüğünü düşündürmeye başladı. Eve gelip ailemle ya da yakın arkadaşlarımla paylaştığımda ( acaba bende mi bir sorun var diye sorgulama ihtiyacı hissediyor insan ) bizim normal olduğumuzu ama artık azınlıkta olduğumuzu anlıyorum ki zamanla bizim normal - sağlıklı kalmamız da imkansız elbet.

             Misal sakin sakin trafikte ilerlerken önümdeki araçlar milim kıpırdamazken karşı şeritte trafikte bekleyen ticari taksinin sürücüsünün camı açıp bana el kol hareketleri ve ağzından tükürükler saçarak ; -Hep siz kadınlar yüzünden bu trafik nokta nokta nokta ceza bela vs ! diye çemkirmesi normal mi ?

             Ya da bomboş yolda ilerlerken karşı yönden gelen içinde üç dört tane erkek cinsi kişinin (adam demeye elim varmadı) uhahahuu diye böğürerek ve aniden koca kamyonun direksiyonunu üzerime kırıp beni kaldırıma fırlatmaları ?

             Markette kasa kuyruğunda aldıklarımı bir yandan görevliye verip diğer yandan paketlemeye çalışırken sıradaki ablanın sırtıma çıkma çabaları ? Çantası ile defaten iteklediğinde kasadaki görevlinin ve benim daha da seri çalışacağımızı sanıyor demek ki :)

             Tek arabalık yokuşta girilmez tabelasına aldırmadan giren okul servis şoförü... Eşim ters yönde olduğunu anlatmaya çalıştıkça servisteki bebelere aldırmadan ağza alınmadık küfürler etmesi, bir şekilde o çocukların hatrına kavga çıkmaması adına eşime yalvar yakar yolu açtırmam ama yine de korna vs ile hem suçlu hem güçlü tacize devam eden şoför ?              

             Geç bir saatte kız arkadaşlarımızla bir mekandan çıkıp eve dönmeye çalışırken taksicilerin gideceğin yeri beğenmemesi, lakayt bir şekilde laf atmaları, gideceğimiz yeri söylediğimiz halde başka başka ilçelere götürme teklifi, biraz tersleyince toplaşıp üzerimize yürümeleri küfürleşmeler vs ?

               Bunlar yakın zamanda olan akılda kalan bir kaç örnek sadece, gazetelerde, internette daha trajiklerini görüyoruz, Allah korusun...

               Hakikaten korusun çünkü işimiz O'na kalmış gibi...

Tek çözüm yeni kurulacak hükümetin şehir sularına sakinleştirici karıştırmaları ;) Yoksa ekonominin düzeltilmesi, adil gelir dağılımı, eğitimin gelişmiş ülke düzeyine çıkarılması, insan haklarına saygı vs hayal yahu!...

 

Saygıyla...

 

                  

 
Toplam blog
: 149
: 1089
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Rakamlardan vakit buldukça harflere bulanan, okuyan, yazan bir mali müşavirim. Anneyim. Hayatı ya..