Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Hep birlikte barışa

Hep birlikte barışa
 

Yine tarihi günlerden birine ev sahipliği yaptı Diyarbakır. Barış Süreci adına çok önemli bir adım daha atıldı. 

Yağmura ve soğuğa inat ilk kez 21 Mart 2015’te bu ülkeye gerçek anlamda bahar geldi.

Diyarbakır’da dev bir kalabalığa okunan Öcalan’ın mektubu beklentileri boşa çıkarmadı,

PKK Lideri Abdullah Öcalan yazdığı son mektubunda, örgütünü yeni bir aşama için kongreye çağırdı ve sonra da Çözüm Süreci'ni bir bölünme ve bu toprakların parçalanması olarak algılayıp, yansıtan herkese ibret olacak şu ifadelerle seslendi: 

"Kongremizle birlikte artık yeni dönem başlamaktadır. Bu yeni dönemde, Türkiye Cumhuriyeti dâhilinde özgür ve eşit anayasal yurttaşlık temelinde demokratik kimlik sahibi demokratik toplum olarak, barış içinde ve kardeşçe yaşama sürecine giriyoruz.

Böylelikle 90 yıllık Cumhuriyet tarihinin çatışmalarla dolu geçmişini aşıp gerçek barış ve evrensel demokrasi kriterleri ile örülmüş bir geleceğe yürüyoruz. 

Newroz'un gerçek tarihine yaraşan da huzurunuzda böyle bir aşamayı selamlamaktır.

Türkler, Kürtler, Araplar ve diğer Anadolu halkları olarak bizler, birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, ama birlikte kazanacağımız tek bir zaferimiz var.                                       

Tüm halklarımıza; Barışın, eşitliğin, özgürlük ve demokrasinin yanında yer alan tüm halklarımızın ve dostlarımızın Newroz’unu selamlıyorum”

Net bir şekilde barış için kongre çağrısı, silahların döneminin kapandığının vurgusu, Eşme ruhu göndermesi ve birlikte kardeşçe yaşama sözleri çözüm sürecinin net bir şekilde nihai barışa dönüştüğünü gösterdi

Çok uzun bir yoldan geldik bu günlere. 2000’ lerin ( Ak parti iktidarından evvel ) başında bu coğrafyada Nevruz lafını ağzına almaya dahi korkardı insanlar.

Nereden nereye... Öcalan’ın isminin önüne sayın demek dahi yargı konusu olurken, Kürtçe konuşmak terör eylemi muamelesi görürken, çocuklara Kürtçe isim dahi verilemezken, bu gün Öcalan’ın Kürtçe mektubunun tüm Türkiye’ye okunduğu,   barışın konuşulduğu bir ülke haline geldi Türkiye.

Öcalan PKK’ya silah bırakmak için kongre toplama çağrısını yaptı. Bunu kimsenin ‘ama’larla, ‘ancak’larla gölgelemesine izin vermeyelim. Bu, çok büyük bir dönüşüm.                                    

Bu sürecin başarı ile tamamlanması için herkesin daha dikkatli, kararlı ve sabırlı bir şekilde barışa doğru yolculuğunu sürdürmelidir.. Tehditkâr ifadeler, meydan okumalar, süreci sulandırmaya yönelik demagojik açıklamalardan herkesin kaçınması gerekir.                 

Bugün ülkemizin geleceği için önemli bir adımın daha atıldığı bir güzel gün olarak hatırlanacak ve inşallah “barış ve kardeşlik” lafta kalmayacak, zihinlere, gönüllere ve siyasete oturacaktır.

Ve barışa giden yolda emeği geçenlere selam olsun.

Günün Sözü: En kötü barış savaştan iyidir.

Esen kalın

Facebook: mehmetçet21

Twitter: mehmetçet21

Mehmetcet21.blogspot.com

 
Toplam blog
: 12
: 70
Kayıt tarihi
: 20.10.13
 
 

1958 Diyarbakır doğumluyum. Diyarbakırda yaşıyorum. Yüksek okul mezunuyum. Kamuda görev yapmaktay..