Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '11

 
Kategori
Deneme
 

Hep küçücük bir ışığın peşinden koşmadık mı?

Bizim için hiç tam bir aydınlık olmadı, ya ışık süzüldü geldi gözümüze, ya da yansıdı. Gerçekler o kadar mutlaktı ki, doğruyu yanlışla ayırt etmek için, ufak yanlışlar da yaptık. Hep küçücük bir ışığın peşinden koştuk, ışık o kadar küçüktü ki bazen az kalsın karanlık zannediyorduk. 

Engeller çıktı önümüze, derin barikatlar... Deldik geçtik bazen, bazen de feda etmek zorunda kaldık en sevdiklerimizi... Acımasızlık dememişlerdi buna biz de inandık. Ya da inanmış gibi yapacaktık şimdilik. Herşeyi yarım yaşadık. Ama hiç bir zaman saygıyı haketmeyene saygı göstermedik. Sevgimiz oysa bize sevmeyene bile bakiydi. 

Gözlerimiz bir ara karanlığa o kadar alıştı ki, inançlarımız sayesinde ışığı yeniden yakalayabildik. Sonsuz ebediyete teslim edecektik ki kendimizi, ışığı gülen bir insancıkta hissettik, daha sonra yaşadıkça, ya bu insanların hayatında olmasaydım dedikçe, ışığın kaynağına ulaşmayı daha da arzuladık. 

Herkesin unuttuğu bir anda kendimizi yeniden hatırlattık. Bu öyle bir hatırlatıştı ki , belleklerinden çıkaramayacaklardı bizleri. Elbet tekrar düşecektik. Ama her çıkışımız bir öncekinden daha kuvvetli olacaktı. Biz diğerleri gibi ezerek değil, her galibiyetimizin elinden tutarak, sonuca varacaktık. 

Biz hep küçücük bir ışığın peşinden koştuk. O ışık bazen bir umudumuz, bazen bir heyecanımız, bazen de sonsuzluğumuz olacaktı. 

 
Toplam blog
: 6
: 600
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

20 yaşındayım, yazar olmak isterdim  ama idealim değil. Yazar olmak için insanların fedakar olm..