Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Hep öteki kadın mı suçlu?

Hep öteki kadın mı suçlu?
 

Her daim kadını suçlamak artık çok sıradan oldu.

 Adam karısını aldatıyor. Karısı adamın sevgilisine tazminat davası açıyor. Açar açar, gururu incinmiştir, ve aslında pek sadık kalacak kocasının bin bir dalavere ile aklı çelinmiş ve başka kadınla aşk yaşamaya başlamıştır. Yani karısına göre kocası suçsuzdur. Ya da eşe göre evli bir erkekle aşk yaşamak suçtur. Öteki kadın ahlaksızdır, yuva yıkandır, başkasının mutluluğunu bozan kara kedidir, vs. vs. Kalbi kırılan, gururu incinen bir kadın kocasının sevgilisini suçlamak için bir yığın bahane bulabilir.

Ama bir kadının evli bir adamla ilişkisi olması kanunen suç sayılmalı mıdır, ya da bu kadın kanun karşısında kusurlu mudur? Peki adam da bu durumda suçlu mudur? Yoksa aklı çelinen zavallı bir mağdur mudur?

Dün gazetede yer alan habere göre bir kadın evli bir adamla ilişkiye giremez; girerse ve adamın karısı ondan davacı olursa, adamın eşine takır takır tazminat öder bu kadın. Peki bu durumda adama ne oldu? Hoop, zeytinyağı gibi suyun üstüne çıktı bile. Karısından da boşandı mı, ballı lokma tatlısı.

Elbette bir adamın evli olduğunu bile bile onunla ilişkiye giren bir kadın bunun çok da kabul gören bir davranış olmadığının bilincindedir. Adamın karısına göre, ve biz sıradan insanlara göre bu ahlaksız bir davranış da olabilir. Ama bu kanunen suç veya kusur olmamalıdır. Ortada bir suç varsa o da karısını aldatan erkektedir. Kendisi yasalar ve şahitler karşısında karısına bir söz vermiştir, artık karısına sadık kalması beklenir. Artık verdiği bu söz adamı bağlar, adamın sevgilisini bağlamaz. Sevgili kimseye söz vermemiştir.Öteki kadın için bir sözü bozma durumu söz konusu değildir. Eğer adamı ilaçla bayıltıp, onunla ilişkiye girmişse, ancak o zaman suçludur. O zaman da bir tecavüz davası söz konusu olur.

Eğer bu ilişkide adamın rızası varsa, adamın karısına karşı sorumlu olan sadece koca olur. Ama nedense hep öteki kadını suçlamak en kolayı olmuştur. Bunun örnekleri magazin sayfalarını da süsler, adliye koridorlarını da. Adam da pişkin pişkin mağduru oynar. Ne mutlu ona, ne şiş yanar,ne kebap.

Hoca sorar: Acaba hırsızın hiç mi suçu yok?

 
Toplam blog
: 2
: 510
Kayıt tarihi
: 11.11.08
 
 

Eskiden aktif bir feministtim. Hala feministim ama artık eskisi gibi aktif değilim. 2001 Krizi sonra..