Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '18

 
Kategori
Eğitim
 

Hepimiz Aynı Dili Konuşuyoruz

Hepimiz Aynı Dili Konuşuyoruz
 

Bu seneki 2018 eTwinning Ödülleri yarışmasının kazananları mart ayında açıklandı. Yarışmaya katılan 700 projeden 3 ayrı yaş kategorisinde ve 8 özel kategoride kazananların yer aldığı listeyi aşağıda paylaşıyorum. Bu projeler, işbirliğine dayalı çalışmaların birer örneği olup, 21. yüzyıl becerileri açısından dikkate alınması gereken çalışmalardır.

4-11 yaş grubuBirincilik Ödülü: IMAGINE… Together for the world; İkincilik Ödülü: Take care of me - take care of you

12-15 yaş grubu Birincilik Ödülü:ICT World 2017; İkincilik Ödülü: Out of the Box #eTwCitizen16

16-19 yaş grubu Birincilik Ödülü: National Parks = International Treasure; İkincilik Ödülü: You are the picture - Tu eres el cuadro

Yarışmada yaş kategorilerinin yanı sıra, özel kategoriler de bulunuyor. Bunlar sırasıyla İspanyol Dili Ödülü (İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ödül) Anatomic@rT, Fransız Dili Ödülü (Uluslararası Fransızca Öğretmenler Federasyonu ve Fransa’daki eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından ortaklaşa olarak desteklenen ödül) Twinlettres : regards critiques sur le monde, Marie Sklodowska Curie Ödülü (Polonya’daki Twinning Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenen ödül), See you in space,

İngiliz Dili Ödülü (İngiliz Kültür Derneği tarafından desteklenen ödül) E.T. call Europe,  Vatandaşlık Ödülü (Fransa ve Almanya sponsorluğunda) La Estrella Digital, Akdeniz Ödülü (Yunanistan-Kıbrıs-Fransa-İspanya-İtalya-Portekiz-Arnavutluk-Hırvatistan Ulusal Destek Servisleri tarafından desteklenmektedir) De los pícaros a los niños de Aleppo, “Peyo Yavorov” Ödülü – Gençler arasında okuma sevgisini geliştiren projeler için (Bulgaristan Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir) Palabras Azules: un calendario lleno de vidas.

Türkiye'den bu ödüleTürkiye Ulusal Destek Servisi tarafından Kültürlerarası Anlayış için Mevlana Ödülü kapsamında desteklenen WE ALL SPEAK THE SAME LANGUAGE - ONLINE MAGAZINE adlı proje layık görüldü.

Bu projenin ülke genelinde duyurusunun yapılmasının ve paylaşımının değerli olduğunu düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..