Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Hepimiz Bursa'lıyız!

Hepimiz Bursa'lıyız!
 

Bir Anadolu takımının Lig Kupasını alması Türk Futbolu açısından büyük bir gelişmedir. Bursaspor'luları başarılarından dolayı can-ı gönülden kutluyorum. Bu nedenle bu sene rahatlıkla diyebilirim ki "HEPİMİZ BURSALIYIZ".

Bu yazıda maçların kritiğine girmeyeceğim, sanırım bir hafta boyunca, hatta yeni sezona kadar bu kritikler yapılacaktır. Ben kendi kalemimden Bursaspor'un şampiyonluğu ile ilgili duygularımı aktarayım.

Fenerbahçe Trabzonspor ile (2-2) berabere kalıp da Bursaspor Beşiktaş'ı uzatmada (2-1) yenince Bursaspor 1 puanla lig şampiyonu oldu. Maç her ne kadar Fenerbahçe - Bursaspor arasında yapılmasa da sanki onlar arasında yapılıyormuş gibi bir hava esti. Bu yazıyı Bursaspor - Fenebahçe karşılaşması gibi kaleme alsaydık da kimse neden diye sormazdı sanırım. Sonuç ortada; kanarya timsaha yem oldu!

Aslında yazıyı dün akşam yazacaktım. Hem yorgunluk, hem de tepkileri dünden almamak için bu güne erteledim. Dün akşam yazmak istememin nedeni birçok Fenerlinin zafer şarhoşluğu nedeniyle bayrak asmalarına olan tepkimdendi. Bu hareket en başta Aziz Yıldırım'ın işyerine bayrak asmasıyla başladı. Yani "balık baştan koktu", kuyruk ne yapsın ki...

Eh, bundan sonraki satırlar Bursaspor'u alkışlarken Fenerbahçe'ye de takılmak üzerine kurulu olacaktır.

İsterseniz bu takılmalara dilimiz döndüğünce başlayalım. Zaten üç ay boyunca bu takılmalar devam edecektir. Hatta "yıllar boyunca" demek daha doğru olacaktır. Neden üç ay derseniz, "ligler başlayana kadar" derim. Neden yıllarca sorusuna ise "Nasıl olsa bu moral bozukluğu ile seneye de, diğer senelerde de Fener kupaları, Fenerliler de kafayı sıyırıp geçecektir."

Türkiye'de gördüğümüz, duyduğumuz, bildiimiz kadarıyla dört çeşit takım tutma şekli vardır;

1. Milli Takımcılar

2. Takım Taklavatı Olmayanlar

3. Fenerliler

4. Anti Fenerliler

Diyeceksiniz ki herhes en azından birinci gruba girer. Yok kardeşim, "herkes" değil. Bazıları futbolu hiç sevmez, bazıları da inadına Türkiye'nin karşısında oynayan takımı da tutarlar.

İkinci guruba "Futbol erkek oyunudur" diyenlere atfen yazılmış olsa da futboldan hoşlanan bayanları burada tenzih edelim. Ancak bazı erkeklerin bu gruba girdiğini de söylemeye gerek yok!

Takım taklavatı olmayanları daha fazla açmadan şöyle bir genellemeye gidebiliriz; Türkiye'de 3. gruba girmeyenler (yani Fenerli haricindekiler) eğer 2. gruba girmiyorlarsa kesinlikle 4. gruba giriyorlardır. İşte bu nedenle "Hepimiz Bursalıyız".

İşin ilmi tarafına girmeyelim, çünkü bu yazı ilmi bir yazı olmayacak. Sonuç ortada, Fenerbahçe'nin ilimle kurtulacak bir tarafı da kalmadı!

Türkiye kupasından sonra Lig Kupası da elinden giden Fenerbahçe'lileri teselli etmek çok zor olacak. Eğer hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız, gidip Fenerli arkadaşlarınızı teselli etmeye çalışın. Teselli için söylenebilecek en güzel söz "Tebrikler, 2. oldunuz" kelimesi olabilirdi ama bunu bir Fenerliye söylemek bir savaş nedeni de olabilir! Teselli edemeyecek olsanız bile Allah katında büyük bir sevap alacağınıza dair hiç kuşku duymuyorum!

Bu senenin vergi rekortmenleri de böylece belli oldu. Her iki kupayı da kıl payı kaçıran Fenerliler yüzünden Türkiye'deki tüm psikologların vergi rekortmeni olacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Fenerbahçe'nin Türkiye ekonomisine sağladığı katlkılar nedeniyle de teşekkürü bir borç biliyoruz.

2010 Yılında dut ağaçları henüz meyve vermese de, bülbüller dut yerken sesleri kesilse de, dut mevsiminden sonra ötmeye devam edeceklerdir. Ama bu sene Kanarya seslerini hiç duyamayacağız. Bundan sonra söze şöyle ek yapılacaktır; "Dut yemiş bülbül, kupalar kaçırmış kanarya gibi ne susuyorsun?"

Bu takılmalardan sonra biraz da mıhına vurmak gerekirse, bunları bir Galatasaraylı olarak yazıyorum. Erişemediğimiz ciğer hesabı da diyebilirsiniz. Fenerlilerin "Yönetim İstifa" diye bağırmalarını da anlamlı değil, o zaman başta Galatasaray olmak üzere Bursaspor haricindeki 17 takımın da yönetimlerinin istifa etmesi gerekir.

Fenerbahçe camiasını da yürekten kutluyorum. Her iki kupada da ikinci olarak büyük bir başarıya imza attılar. Bunu görmezlikten gelerek "Neden kupayı alamadınız" demek "bardağın dolu tarafını görmemek"tir. Herkesin Anti Fenerli olması da Fenerbahçe'yi yenmenin ayrı bir zevk olmasından kaynaklanmaktadır.

Ama bu sene alkışlar Bursaspor'a, tebrikler de Ertuğrul Sağlam'a...

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 141 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 64
: 968
Kayıt tarihi
: 28.10.07
 
 

Mülkiye İşletme mezunuyum ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Maliye Bömlümünde doktora öğrencis..