Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '13

 
Kategori
Emlak
 

Hepimiz emlakçıyız

Dünyada küresel kriz; 2008 yılı son aylarında başladı ve dünyanın birçok ülkesini olumsuz yönde etkiledi. Bu tarihe kadar ülkemize yatırım yapan avrupalılar, küresel krizin verdiği korkuyla aldıkları yatırımlarını sattılar. Sonuç olarak 2008'den 2012'ye kadar hissedilen küresel ekonomik krizde ülkemiz en çok turizm ve inşaat sektöründe olan düşüşten etkilendi.

Türkiye'nin ilk turizm beldesi Kuşadası bence içinde bulunduğu çarpık kentleşmeyi buna borçlu. Başka bir konu da Kuşadası'nın turizm ile erken tanışması, hem ekonomik, hem de sosyal alanda yerel yönetimlerin önünü açtı. Ancak bu ekonomik patlama 20-25 yıllık yerel yönetimler tarafından kötüye kullanıldı.

2008 yılında dünyada yaşanan küresel ekonomik kriz, emlak fiyatlarıda 2006 yılına oranla yüzde 40'lara varan oranda düşüşlere neden oldu. Küresel krize kadar yeni projeler hızla hayata geçirilirken, ekonomik krizle birlikte 2012 yılına kadar emlak alanında kötü günler yaşadık. 2012 yılında piyasalar tam canlandı derken bu defa da "Gezi Parkı" olayları kenti vurdu.

Tabi özellikle ilçemizde kötü gidişat sadece küresel krize ve gezi olaylarına bağlı değil. İlçemizde şuan da yaklaşık kayıtlı 350 emlak ofisi bulunuyor. Buna karşılık 1000'e yakın, vergi ödemeyen ayakçı emlakçılar var. Bir de ek iş olarak emlakçılık yapan market, fast food, restoran, kuyumcu, plaj çalışanları var. Yani binlerce kişi emlakçılık yapıyor, ama sadece 350'si vergi ödüyor. Kuşadası yerel yönetimlerinin ve Sivil Toplum Örgütlerinin bu konuya el atmaması düşündürü...

 
Toplam blog
: 4
: 327
Kayıt tarihi
: 16.08.13
 
 

İstanbul Aydın Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fak..