Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant Dink'iz!

Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant Dink'iz!
 

Sen, karanlık iklimlerin cesur çocuğuydun. Cesaretin, yüreğin, insanlığın ve kararlılığınla aydınlatmak istiyordun içine doğduğun karanlık mevsimi. Biliyordun, etraf kopkoyu karanlıklarla örülmüştü ve barbarların savaş çığlıkları yankılanıyordu her köşe başında.

Barbarların sesi hep daha çok çıkar bu iklimde biliyordun Sireli Hrant. Biliyordun bilmesine ama inancın vardı: Herkesin farklılıklarını koruyarak kardeşçe yaşayabilmesinin mümkün olduğunu düşünüyordun ve çabalarının tümü bunun içindi. Doğduğun topraklar karanlığa mahkum olmasın, bu bereketli yarımadanın kucağına doğmuş her insan; adı, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun hiçbir ayrıma gidilmeden sevgiyle kucaklansın istiyordun. Ülkemizin karanlık ikliminde demokrasi yeşersin ve insanlar düşüncelerini özgürce dillendirsinler istiyordun. Ortak geçmişimizi korkmadan sorgulayalım ama geçmişten yeni düşmanlıklar üretmeyelim diyordun. Sen bir sevgi adamıydın Hrant: Çocuksu ve çok güzel bir yüreğin vardı. O güzel yüreğine nasıl kıydılar?

Karanlık bir iklime doğmuş masum çocuklar gibiyiz biz Hrant. Sen, ben ve bugün seni uğurlayan güzel insanlar. Onbinlerceyiz, hatta yüzbinlerce, belki de milyonlarca. Biliyorum bu iklimde barbarların sesi daha çok çıkar, ama biz barbarlardan daha güçlüyüz Hrant: Çünkü bizim yüreğimiz, inancımız ve insanlığımız var. Barbarların ise yüreklerini körelten ve ruhlarını dipsiz kuyulara sürükleyen kör nefretlerinden başka hiçbir şeyleri yok. O kör nefretleri güzel bir yüreği söndürmeyi başarsa da senin bize miras bıraktığın davanı unutturmayı başaramayacak asla.

Barbarlar yine iş başında biliyor musun Hrant? Cumartesi akşamı, Kadıköy’deki Surp Takavor kilisesinin duvarına “Bir Hrant öldü. Nice Hrantlara. Geber pis Ermeni” yazmışlar. Görüyor musun Hrant: Bu barbarlar ne kadar zavallı ve acınası durumdalar. Kilise duvarlarına nefretlerini kusacak kadar küçük insancıklar onlar. Onlara kızamıyorum bile, sadece acıyorum. Yürekleri nefretle beslenen o zavallılar asla insan olmanın ne demek olduğunu anlayamayacaklar diye üzülüyorum. Kilise duvarına pisleyecek kadar küçülen barbarları ve internetteki ırkçı sitelerinde senin yerde yatan bedenine bile iğrenç yakıştırmalar yapabilecek kadar alçalan diğer zavallıları düşünüyorum. Bu insanlar nasıl bu hale geldiler diye soruyorum kendime, hiç durmadan soruyorum. Bugün değerli eşin Rakel Hanımın dediği gibi sana kıyan o tetikçi de bir zamanlar bebekti. Bir bebekten katil yaratan karanlık aydınlanmadan gerçek yüzlerini göremeyeceğiz sana kıyanların. O karanlığı yaratan ortamı yok etmeden içinde debelendiğimiz iklimin sonu gelemeyecek. Bizi karanlık ve soğuk bir iklime mahkum eden düşünce yıllardır seni hedef göstere göstere sonunda muradına erdi. Seni ailenden, sevdiklerinden, halkından ve okuyucularından ayırdı. İçim yanıyor Hrant, içim yanıyor.

Sen karanlık iklimlerin cesur çocuğuydun: Kerinçsiz ve saz arkadaşları mahkeme önlerinde sana ağızlarından köpükler saçarak hakaretler savururken bile Ararat gibi dimdik, cesur ve gururluydun. İşlemediğin bir suçun ağırlığını omuzlarına yüklemeye çalıştıklarında, seni Türklüğe hakaret etmekle itham ettiklerinde çok kırıldın biliyorum. Hele hele mahkeme senin aslında işlemediğin bir suçu işlediğine karar verdiğinde inanamadın. Son yazında demiştin ya hani birçok insan bu yüzden beni Türklüğü aşağılayan biri gibi görüyor diye. Sakın üzülme Hrant: Bugün seni gözyaşlarıyla uğurlayan onbinler biliyordu gerçekleri. Yıllardır hakkında yaratılmaya çalışılan yanlış imaja rağmen biliyorlardı senin yüreğinin ve niyetinin iyiliğini.

Bugün yolcu ettik seni gözlerimizden dinmemecesine akan yaşlar ve kanayan yüreklerimizle. Binlerce insan “Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant Dink’iz” diye bağırdı ardından. Hepsini gördün biliyorum, sen de bizim yanımızdaydın biliyorum. Sen huzur içinde yat Hrant. Hepimize ait olan vatanımızı barbarların kirli ellerine bırakmayacağız. Biz, bu ülkenin aydınlık insanları; Türkü, Kürdü, Ermenisi, Rumu, Lazı, Çerkezi ile bu ülke de birlikte yaşama kültürünü oluşturacağız. İşte o zaman içine doğduğumuz karanlık iklim aydınlanacak ve vatanımızın dağlarında renkli çiçekler açacak: Barış ve sevgi çiçekleri. Huzur içinde yat Hrant. Gözün arkada kalmasın: Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant Dink’iz!!!

Blog Resim: http://img.stern.de/_content/56/08/560802/nannen_01_500.jpg

 
Toplam blog
: 130
: 5076
Kayıt tarihi
: 08.08.06
 
 

Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümü mezunuyum. Şu anda Marmara Üniversitesi ..