Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hepimiz kardeşiz

Hepimiz kardeşiz
 

Kardeşiz


Kanlar döküldü Tarih denen sahnede.

Oysa ki bilmiyorlardı nedenini.

Kimisi çocuğunu kundakta, kimisini karısını yatakta bırakıp gelmişti.

Hiç görmedikleri, hiç bilmedikleri topraklara kendi savaşları gibi anlatılıp gönderilmişlerdi...

Bilemezlerdi nasıl bir toplumla savaştıklarını.

Bu toplum, Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Lazlarınn yıllarca kardeşlik ve barış içinde yaşadığı bir toplumdu.

Geçemezlerdi boğazı, Çünkü birçok milletin tek bayrak altında aralarından su bile sızmadığı bir toplum vardı karşılarında. Bir çok millet omuz omuza sırt sırta verip savaştığı. Çoğu zaman aç olmalarına rahmen bir dilim ekmeği bile paylaştığı bir toplum vardı karşılarında.

Onlarda anlamıştı bu toplumu, gemiyle, tankla, topla, tüfekle yenemeyeceklerini.

Araya mifak tohumu atacaklar ve milletleri birbirine düşürmeye çalışacaklardı.

Yanımızda gibi görünüp, yanımızda olmayacaklardı.

Bizler sadece Türkiye'de yaşayan insanları değil, bütün dünya insanlarını kardeş olarak görürüz. Ve açlıktan ölsek bile yiyecek sadece bir dilim ekmeğimiz varsa onlarla bölüşürüz. Bu vatan sadece Türklerin değil, Kürtlerin, Çerkezlerin, LAzların,  ve daha birçok milletin özgürce yaşadığı bir toplumdur. Bu ülke toprakların da herkes istediği dili konuşur, istediğini yazar ve söyler. Herkesin inancı kendine özgüdür. Kimse İslamiyeti kabul etmek zorunda değildir. Dinlerin ve Milletlerin özgürce kardeşce yaşadıkları bu toplumun arasına serpilen mifak tohumlarını, büyümeden hasat edeceğiz. Ve toprağımıza dosluk kardeşlik ekeceğiz. Türkiye böyle güçlü bir millet olur. Biz Türklerin size, sizlerin de biz Türklere ihtiyacı vardır. Ekmek yediğiniz ve yaşamınızı sürdürdüğünüz bu topraklara ihanet etmeniz, atalarınıza ihanet etmeniz anlamına gelir. Benim hakkım ne ise bu ülke topraklarında sizlerinde haklarınız o. Hiç biriniz ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmüyorsunuz. Aynı okullara gidiyoruz, aynı iş yerlerinde çalışıyoruz.

Başkalarının beynini kafamızda taşıyacağımıza, kendi beynimizi kullanmayı öğrenmemiz gerekmekte. Değişime önce kendinizden başlayın, siz değiştiğinizde toplum da değişecektir...

Bizler duvar örmek için bir tuğla koyuyorsak, sizlerde onun üstüne bir tuğla koyun.
Bizler bir adım atıyorsak sizlerde bir adım atın.

Ancak birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız zaman mutlu olabiliriz. Bunu görmeniz ve anlamanız lazım.

Vatanın birliği ve beraberliği bizim için önemli olduğu kadar sizin içinde önemli. Bunu anlamanız lazım. Eğer bunu anlayamazsanız Allah nasip ederde çıkarsak o günlere kafanıza vurursunuz. Pişman olursunuz. Şimdi devletimizin çıkardığı pişmanlık yasasıda çıkarmaz hiç bir devlet sizlere. Bölücülük sizlerin değil başkalarının düşünceleridir. Ve bu başkaları ne sizin nede bizim mutlu olmamızı istemeyen, yükselmemizi istemeyen kişilerdir.

Şimdi seçim sizin, Ya Devam Edin Savaşmaya, Ya Da Görün, Anlayın Hangi Uğurda Savaştığınızı.

 
Toplam blog
: 21
: 381
Kayıt tarihi
: 24.10.12
 
 

Merhaba, İstanbul/ Beykoz doğumluyum, Giresun üniversitesinde öğrenciyim aynı zamanda Türk Te..