Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '08

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Hepimiz mankeniz aslında!

Hepimiz mankeniz aslında!
 

City's Nişantaşı Fashion TV ekranı önü. Ama adeta podyumda duruyormuşum gibi görünüyor değil mi?


Hatun milletiyiz neticede. Modayı takip eder, ucuz pahalı her mekândan kendimize yakışanı seçmeyi iyi biliriz. Bedenimiz ne olursa olsun hem de. Meşhur olduğu için Fizan'da bile olsa pazara giden çok tanıdıklarım vardır örneğin. Bir cumartesi sabahının erken sularında sürüp sürüştürüp boyundan çapraz askılı çantalarını takıp soluğu Bakırköy’de alanlar, Kadıköy’e Haydarpaşa’dan geçip bir aşağı bir yukarı dolananlar vardır. Özellikle Çarşamba günleri Yeşilköy adeta jet sosyetenin en afili mekânı haline gelir. Sanki hiç paracıkları yokmuş gibi Luis Vuitton çantalarını bu pazardan alırlar. “A şekerim duydun mu Burberry gömlekler gelmiş ihraç fazlası kesinlikle alalım, üçte bir fiyatınaymış hem de”. gibi konuşmaları istasyon Pazar hattındaki servisleri dolduran hatunların duymak mümkündür. Etilerin Ulus pazarını kimseler unutamaz pek tabi. Neydi o okul dönemlerinde o muazzam yokuşu, tansiyon düşe çıka çıktığımız günler. Perşembe günleri dersi kırdığım çok olmuştu üzülerek, içim cızlardı ama engel olamazdım işte kendime.

Şimdileri alışveriş merkezleri semtlere kurulan camiiler gibi revaçta. Her sokak başında bir alışveriş merkezi, her on kadından ikisine bir dükkân düşüyor adeta. Hepside birbirinin benzeri bir isimde ve benzer markaların gölgesinde kalmış mekânlar. Koton’dan, Beymen’e, Hotiç’ten, İnci’ye, Adil Işık, Collezone ve benzeri firmalar her öğün uğrak yeri olarak kabul edip yemeklerden sonra birer draje kıyafet veya ayakkabı şeklinde alınabilir durumda.

İstanbul Outlet Park, Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Hayatpark, İstinyePark, Kanyon, Colony Outlet ve Yaşam Merkezi, Carousel, Capacity,Cevahir, Citys, Akmerkez, Atrium, Bauhaus, Boyner, Capitol, Kule Çarşı,Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Carrefour, Airport, Vivaport, Metroport ve Historia İstanbul’daki en meşhur alışveriş merkezleridir. Dolayısıyla bir moda merkezine dönüşmüş olan İstanbul’da hepimizin manken olmaması içten bile değildir. Buna mani olacak tek durum kredi kartlarından borcunu ödeyemez durumuna düşmek ve bankaların birer müebbet esiri haline gelmektir diye düşünüyorum. Bilinçsizce yapılan alışverişin zararı işte bu. Yoksa Fashion TV deki profesyonellerden neyimiz eksik ve ya fazla olabilir ki?

Haydi, şimdi bayanlar, biraz bana kulak verin ve cebimizdeki kuruşların hesabını bilerek alışveriş yapmanın keyfini yaşayın. Yaşam bize bu imkânları veriyor, çok da suyunu çıkarmadan herkese nasıl manken olduğumuzu gösterelim. Neticede biraz renk uyumu, yakışanı seçmesini bilmek bunu göstermeye yetecektir. Uygun ücrette ve kaliteli modaya uygun ürünleri bulmak inanın çok kolay.

Güzel ve keyifli alışverişler, bol havalı günler.

 
Toplam blog
: 93
: 1475
Kayıt tarihi
: 02.02.07
 
 

Elektrik mühendisiyim. Eğitimci bir ailenin kızıyım. Kelimeler ve rakamlarla geçen serüven dolu b..