Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '20

 
Kategori
Deneme
 

Hepimiz ve Birimiz

       İnsan yaşaminda ve hatta evrenin yaşamında en basit ifadeyle döngüsel tekrarlar diyebileceğimiz,  kırılma anları vardır. Her kırılma bir aydınlığa, her aydınlık da bir döngüye ışık tutar ya da sebebiyet verir diyelim. Bu süreç bazen yaşla, bazen yaşanmışlıkla ortaya cıkar, beklenen ya da beklenmese de bilinen misafir gibi.  Medeniyetlerin doğuşu, evrenin oluşumu gibi bir patlama noktası belki de. Ne zaman ve nasıl olacağı kestirilemeyen ve aslında hepimizin birimiz adına , birimizin de hepimiz adına yaşadığı dönüşümler ve kazanılan ivmeler, kat edilen yollar misali.

      Yaşamayı salt bir döngünün tekrarından alıkoyan; hepimiz için bir, birimiz için hep olandan, bütünün faydasına olana doğru sürüklenmek olan yaşam amacımız. Birlik hanesinin yanına eklenen sıfırlarız hepimiz ve birimiz yok ki hepimiz olmadan olalım.. O olmasaydı olmazdım, biz olmasaydık olmazdınız, ve ya onlar olmasalardı birimiz olmazdık..

      Birbirimize görünmeyen iplerle bağlıyız, gönülden gönüle görülmeyen bir yolla...Doğru ve yanlışların ötesindeki benlerle sohbet etmek bir nevi...Varlık aleminin ümidvar ustalarıyız hepimiz...Bir taşın sertliği, bir suyun yumuşaklıgı ve hafifiği gibi her birimiz..Kimi kez hayatın düşmanı, kimi kez dostluğun adı, kimi kez boşluğun dibi hepimiz ve birimiz...

     Mistik felsefede ruh, bilimde enerji, psikolojide alt bilinç, edebiyatta serbest çağrışım, şiirde imge vs.....ve yaratılışta ademoğlu hepimiz. Bir hologramın izdüşümsel yansımalarıyız adeta...Yüzyıllardır bir türlü alıp verilemeyen ve hesabı hiç bitmeyen bir alışverişin horoz dövüşçüleri gibi anlamsız kimi kez savaşlarımız...Birbirimizle olandan, senden olanı benden olmayandan, benden olanı senden çıkarandan, kör bir kavgadayız çoğu kez.

    Yaşam yumağını boynumuza dolayarak  omzumuza attığımız bir atkının sıcağında biriz bazen hepimiz...

      .....Ve elbette dolaşacaktır aramızda ; en güzel şarkılarıyla , yeni doğmuş bir güne hayran, yeni bizlerimiz...

       

 

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..