Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hepimizin bir öyküsü var.

Hepimizin bir öyküsü var.
 

9. İzmir Öykü Günleri'nin onur konuğu Tarık Dursun K.


9.İzmir Öykü Günleri "Hepimizin bir öyküsü var" teması ile Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Edebiyatçılar Derneği, Ege Kültür Vakfı, Türkiye Yazarlar Sendikası'yla Türkiye PEN İzmir Temsilcilikleri'nin katkılarıyla Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde yazar Füruzan tarafından kaleme alınan dünya öykü günü bildirisinin okunmasıyla başladı.


Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öykü günlerinin gelecek yıl uluslararası etkinlik ile kutlanacağını ve bundan böyle bir yıl ulusal, bir yıl da uluslararası öykü günleri geleneğinin başlatılacağını söyledi. Tarık Dursun K'yı konuk etmekten büyük bir onur duyduklarını belirten Başkan Tartan,"bu yılki Öykü Günleri'nde onur konuğu olarak çok önemli bir yazarımız, edebiyat ustamız,Tarık Dursun K'yı seçtik. Tarık Dursun K'nın edebiyat, sinema ve sanatın birçok alanına katkılarından hep akıllarımızda kalan yalnızlık, yoksulluk, garip insanların dramlarını, ve bunlarla yükselen bir umudun, heyecanın, sevginin basamaklarını bulduk."


Daha sonra Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan ve Ege Kültür Vakfı Başkanı Azra İnmeler'in konuşmalarının ardından, Tarık Dursun K. romanlarından uyarlanmış filmlerden oluşan kolaj gösterisi ilgiyle izlendi ve Tarık Dursun K. Onur Ödülü Töreni gerçekleştirildi. Tarık Dursun K. Onur Ödülü'nü Başkan Tartan'ın elinden aldı.
Tarık Dursun K.'nın bir öyküsünü Konak Belediyesi Kültür Müdürü Bilgehan Oğuz okudu. "Dostları Tarık Dursun K.'yı Anlatıyor" adlı ilk panelde Namık Kuyumcu yönetiminde Remzi İnanç, Halit Kakınç, Aydoğan Yavaşlı ve Ayşem Kalyoncu konuştu.
"Tarık Dursun K.'nın Öykü Dünyası" başlıklı panelde Feridun Andaç, İbrahim Oluklu, Özlem Fedai, Mehmet Atilla yer alırken, Leyla Ruhan Okyay, Hürriyet Yaşar, Ayça Bilgin "Üç Öykü Üç öykücü" adlı etkinlikte, Şükran Yücel, Mine Söğüt, Emel Kayın "Öyküde Bir Anlatım Olanağı olarak Mekan Paneli"nde bir araya geldi.

9. İzmir Öykü Günleri İzmirliler için birçok ünlü sanatçı, edebiyatçı ve öykü yazarıyla tanışabileceği gibi edebiyata ilgi duyan sanatseverler yazarların öykülerini kendi ağızlarından dinleyebilecek.

Sinemamızın duayenleri Eşref Kolçak ve Ahmet Mekin, 9. İzmir öykü Günleri'nin bir başka onur konuklarıydı. Bir çok İzmirli kendileri ile tanışma, konuşma ve birlikte fotoğraf çektirme fırsatı buldu. Ben de bu fırsatı değerlendirdim.

Etkinlikler yarın (cumartesi) Sevda Ferdağ, Ahmet Mekin ve Eşref Kolçak'ın da katıldığı "Edebiyattan Sinemaya Tarık Dursun K. İle Yolculuk" paneli ile başlayacak. Etkinliklerde saat 13.00'de Ethem Baran, Serap Gökalp, Mustafa Balel'in yer aldığı "Üç Öykü Üç Öykücü" başlıklı söyleşi, saat 14.00'de Nursel Duruel, Ayşe Sarısayın, Doğan Hızlan'ın katılacağı "Öyküde Cesur Yıllar:1950 Kuşağı" adlı panel yapılacak.
Saat 15.30'da Jaklin Çelik, Faruk Duman, Handan Gökçek "Üç Öykü Üç Öykücü", saat 16.30'da İnci Aral, Adnan Özyalçıner, Konur Ertop "İsak'tan... Panayır'a...1950 Öykücüleri'nin Yazınsal Arayışları", saat 17.30'da Engin Çetinbağ, Fadime Uslu, Zafer Doruk "Üç Öykü Üç Öykücü", saat 18.30'da Birsen Ferahlı, Aydın Şimşek, Ayşegül Devecioğlu, Hasan Özkılıç, "Günümüz Öykücülüğü'ne Genel Bir Bakış" başlıklı etkinliklerde konuşacak.

Etkinliğin son günü (pazar), saat 12.00'de Buket Akkaya, Nazmi Bayrı, Tekkül Arı'nın bulunduğu "Üç Öykü Üç Öykücü" adlı söyleşiyle açılacak. Saat 13.00'de Kemal Gündüzalp, Adnan Gerger, Pelin Yılmaz "Geleceğin Öykü Dünyası", saat 14.00'de Şükran Farımaz, İlhan Doğruyol, Gönül Çatalcalı "Üç Öykü Üç Öykücü", saat 15.30'da Feridun Andaç, Şerife Yalçınkaya, Sengül Özdemir "Geleneksel Öykü ve Çerçeve Anlatılar" adlı etkinliklerde yer alacak. Saat 16.30'da Cumhuriyet Gazetesi Adana Temsilcisi Çetin Yiğenoğlu, İlkay Noyan, Melih Ergen "Üç Öykü Üç Öykücü" saat 17.30'da Şahin Yıldırım yönetiminde Murat Özyaşar, Seray Şahiner, Yavuz Ekinci "Genç Öykücüler Konuşuyor" başlıklı etkinliklerde bulunacak.

Kaynak: www.konak.bel.tr

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..