Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '17

 
Kategori
Dünya
 

Hepsi bir devlet etmeyen 3-5 milyon nüfuslu İsveç’i, Danimarka'sı gelişmiş ülkeye örnek gösterilemez

Hepsi bir devlet etmeyen 3-5 milyon nüfuslu İsveç’i, Danimarka'sı gelişmiş ülkeye örnek gösterilemez
 

Bu kadarcık bir nüfusu Mars’ta da yaşatırım… İki de bir bu ülkelerdeki refahtan bahsediliyor, 5 milyon insanın refahından nolur.

Nüfus önemlidir, milyarları doyurmuyorsun; 1,5 milyar Çinlinin hepsini Oxford mezunu yapabilir misin, o zaman konuşmayacaksın!

Verimli topraklar, düz arazi; kolay yaşantı… Şehirleri karton kutu gibi koy ovanın yüzüne sonra konuş ben medeniyim diye; Nepal’da, Tibet’te bırak medeniyeti dağın tepesine bile çıkamazsın; al sana verelim ot bitmez Somali’yi geliştir bakalım…

Gelişmek için bütün imkânlara sahipsen geliştim diyemezsin… Her ülkenin gelişme şansı olmayabilir. Batı hastaları ikide bir bu “küçük Ankaraları” örnek verirler de “mini kanton” Lüksemburg anketlerde ilk sıralarda gösterilince 1 milyar 300 milyonluk Hindistan gelişemedim diye komplekse kapılır.

Üç beş kişiyi pastayla bisküviyle besleyip ekmek bulamayan milyarlara geliştim diye hava atmak ayıptır… Gelişme potansiyeline sahip yerlerin(Türkiye gibi)utanması gerekebilir ama Tanrı’nın cömert davranmadığı ülkelerin bu durumdan gocunacak bir şeyleri yoktur.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..