Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '17

 
Kategori
TV Programları
 

Hepsi Bugün Oldu

Hepsi Bugün Oldu
 

 31.01.2017 tarihinde Teve2’de yayınlanan Armağan Çağlayan’ın sunduğu Hepsi Bugün Oldu programı 82. Bölümle bizlere veda etti. Ülkemizde son yıllarda yayınlanan nadir güzel programlar arasında yer alan programın bitişini şaşkınlıkla karşıladık. Bu ani karar programları ilgi ile izleyen çoğu insanı şaşırttı ve üzdü. Bir de buna programın bir baskı sonucu bittiği söylentisi eklenince üzüntümüz bir kat daha arttı. Bana göre ülke genelinde en ilgi çeken ve izlenen program bu şekilde bitmemeliydi. Programın bitişi hiç değilse böyle olmamalıydı.

Program her kesimden ve her yaştan insan tarafından severek izlenmekteydi. Her bölümü seçkin konu ve konukları ile bizi bilgilendiriyordu. Armağan Çağlayan ve ekibinin kaliteli yerinde ve seviyeli katkıları büyük beğeni topluyordu. Ülkemizin güncel konuları yanında bizlerce de merak edilen konulara yer veriliyor. Bilgi açığımız konu uzmanlarınca karşılanıyordu. Birde programın seçkin sanatçı ve müzisyenlerince gösterilen başarılı performanslar programa ayrı bir renk katıyordu.

Programın neredeyse her bölümünü severek ilgi ile izledik. Her zaman programın başlangıç saatini beklediğimiz gibi tekrarlarında bile hiç sıkılmadan kaçırdığımız kısımları seyrettik. Bazen verilen saatin içine sığmayan programların bitmesini bile istemedik. Bir ölçüde yazılı ve görsel yayıncılığı takip eden biri olarak hiçbir program beni böylesine kısa zamanda etkilememişti. Bölümlerin sınırlı dakikaları içine ustaca sığdırılan onca konu ve konuklar bizlere çok şey öğretmişlerdi.

Program ile belki de ülkemizde televizyon yayıncılığında örnek çalışmalardan biri gerçekleştirilmişti.  Her anı ilgi çeken, magazinsel yaklaşımı sululuğa kaçmayan, her anı bilgilendiren, şarkıların ve müziğin nağmelerinde rahatlatan program insanları hiç bıktırmadı. Armağan Çağlayan ve yayın ekibi yayının başarısı için ellerinden geleni yaptılar ve bizi büyülediler.

Ama ne yazık ki programın bitirilişine engel olamadık ya da arkasında yeterince duramadık. Ülkemizde televizyon yayıncılığının karşı karşıya kaldığı sorunlar arasında böylesi pozitif enerji veren ve ülkemiz için doğruları gösteren ve ortaya koyan bir programın daha ortada bir şey yokken kalktığını gördük. Bu üzücü tablo aslında yayıncılık açısından talihsiz ve bir o kadarda düşündürücü bir karardır. Hiç değilse bizlere programın bitişinin nedenleri dürüstçe açıklansaydı.  

Ülkemizde onca anlamsız ve ahlaki değerleri tartışılır programlar ülke insanına zarar verirken, gerçekte bizi aptal yerine koyan ve beyin yakan bu programlar anlamsız şekilde devam ederken böylesi bir programın sona erdirilmesi gerçekten çok anlamsızdır. İçinde bulunduğumuz zor günlerde, eğlendirmekle birlikte toplumu bilgilendiren, ahlaki sınırlar içinde doğruları ortaya koyan ve aklı hâkim kılan programların artmasını gerekirken Hepsi Bugün oldu programının yayınının sona ermesi kime ne sağlayacaktır.

Tarihin her döneminde olduğu doğru bilgiye ulaşmak ve öğrenmek isteyenlerin engellenmesi mümkün olmamıştır. İçinde bulunduğumuz internet çağında bu engelleme hiç mümkün değildir. Aslında söylenecek çok söz verdir. Ama özetle Hepsi Bugün oldu programını kaldıranlar ya da kaldırılmasına sebep olanlar kararlarını bir kez daha düşünmelidir. Programın internetteki bölümlerini birer birer yeniden izlemelidirler. Her bir bölümünü akıl süzgecinden geçirmelidirler.

Ülkemizde hepsi bugün olanlar bugün özgürce konuşulmaz ise yarın konuşulsa da kimseye bir faydası olmayacaktır. Aksine sorunlar daha da büyüyecektir. Gelin yanlış kararınızdan geri dönün bugün olanları bugün görün.

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..