Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Her açıdan.. Televiyon kayıtlı görüşme

Her açıdan.. Televiyon kayıtlı görüşme
 

Günlerden Pazar.. Ekran karşısındayız.. İlter TÜRKMEN isimli “Sayın” emekli büyükelçimiz “Her Açıdan Programı”nda misafir katılımcı olarak konuşuyor. Emekli büyükelçi son günlerde gündemde olan siyasi gelişmeler hakkında o kadar “saf” bir şekilde konuşuyorlar ki dinleyen sanır bu muhterem zat Türkiye’den değil de başka bir ülkeden bahsediyor.

Bunları dinleyen sanır ki, iktidar (bütün gücüyle) gözünü Anayasaya dikmemiş, bunu değiştirmek için çeşitli (bazıları parti kanalıyla da olsa) girişimlerde bulunmamıştır.. ve de yine dinleyen sanır ki Avrupa Topluluğu, hükümet ve bazı diğer gruplar – demokratik aydınlarımız kastediliyor – Anayasamızın değiştirilmesi yönündeki kararlı çabalarından vazgeçmiştir. Ey muhterem siz başka bir yerlerde mi yaşıyorsunuz yoksa uykuda mıydınız bütün olanlar yaşanırken Türkiye’de son 7 yıldır (ve bilhassa son zamanlarda)?

Diğer taraftan ayrılıkçı siyasi güçlerin (Mecliste nasıl ses bulabildikleri meydandadır) açıkça ve defalarca ifade etmekte oldukları gibi Türkiye’nin üzerinde bölünme, parçalanma oyunları oynanmamaktadır sanki.. vs

Konu televizyon kameraları eşliğinde (kayıt alarak) görüşme yapmaya gelince İlter Bey “Efendim buna ne gerek var? Dayatmak gereksizdir? Ne fark eder? Yapıcı olmak varken CHP niçin oyun bozanlık ediyor ki? Tıkanmaya neden oluyor” vs şeklinde ilginç fikirlerini sunuyor. Ama şunu diyemiyor: ”Efendim, bu son derece hayati konuda neden kayıt altına alınmasın ki? Neden Sayın Başbakan bundan kaçınıyor ki? Devlet sırrı olan özel konuşma bölümleri olursa, onlar da özel olarak ayrı değerlendirilir. CHP de öyle bölümleri herhangi bir şekilde yayınlamayı göze alamaz. Ama bir gerçek var ki böyle hayati bir konu, gerektiğinde yanlışsız olarak tekrar incelenebilmeli. Yani Dolmabahçe’deki gizli görüşmenin akıbetine uğramamalı Allah korusun” vs vs..

Programın sunucusu Ruhat Hanım’ da zaten bunların esaslı şekilde bilincinde olarak Muhterem “Emekli” Büyükelçimizin üstüne yükleniyor .. Tabii Muhterem emekli elçimiz sorular karşısında çaresiz kalıyor.. Allah insanı bu tip durumlara düşürmesin.. Hele de ekran karşısındaki milyonlarca kişi önünde..

Evet sevgili vatandaşlar bu programları seyretmek lazım.. Yalnızca her gece kanal kanal dolaşan malum “popüler” – günün adamı – demokratik aydınları değil “Her Açıdan” gibi gerçekten kelle koltukta yayın yapan ülkesini seven programları da seyretmek lazım..

Başımıza ne gibi çoraplar örülmek istendiğini açıkça görebilmek için..

http://www.turkiyeinternette.com/haber/6914-makale-her-acidan-televizyon-kayitli-gorusme.html

BİR DÜŞÜNEN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..