Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Her açıdan kader maçı !

Her açıdan kader maçı !
 

Fenerbahçe yarın kendi evinde, bu seneki avrupa macerasını belirlecek maça çıkacak. Bu öyle bir maç ki; Hem taraftarın takımına bundan sonraki bakışını belirleyecek, hemde Aragones'in sarılacivertlilerde ki geleceğini. Aslında sadece Aragonesin geleceğini değil, bir çok futbolcunun gelecek yıl takımda kalıp kalmayacağınıda gösterecek bir maç.

Kimse tarafından red edilemiyecek ve yassınamayacak bir gerçek var ki oda Fenerbahçe'nin tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşadığı gerçeğidir. Öyle bir tedirginlik var ki hiç kimse sarı kanaryaların bir daha ki maçta nasıl bir performans göstereceğini tahmin edemiyor.Futbolcusundan teknik heyetine, masöründen yöneticisine herşeyden önemlisi taraftarda büyük bir tedirginlik var.
Taraftarın %95'i takımı beğenmiyor. Taraftarın resmi sitesi olan antu.com'da yapılan anketlerde başkan'da dahil hiç kimse başarılı görülmüyor ve bu büyük bir sorun teşkil ediyor.

En vefalı taraftar gruplarının bile sabrı bir yere kadardır. Eğer Fenerbahçenin büyük tarftarı bir şeylerden şikayet etmeye başlarsa, işte o gün bu takımda bir çok taş yerinden oynar. Hatta en oturmuş taşlar bile. Zaten olması gerekende budur. Çünkü büyük takımlara hayat veren şey taraftarlarıdır.
Şimdi maça gelelim eğer Porto maçı kaybedilirse, Uefa'da hayal olur ve Uefa hayal olursa, Aragones son kredisini'de yitirmiş olur. Zico takımı şampiyon yapamadığı için gönderilmişti ama Fenerbahçe'yi avrupa kupalarında daha önce hiç görmediği bir vitrine getirdi ve öyle gitti. Şimdi ise o vitrinde parçalanmış, can çekişen bir takım duruyor ve geçen sene ki başarısının bir tesadüf olmadığını kanıtlamak içinse son bir şansı. İnşallah bu şans değerlendirilir ve bu felaket teorileri gerçekte bir teori olarak kalır. Bence Fenerbahçe'ye güven ve kimlik kazanrıracak tek bir şey kalmıştır oda avrupa maçları.
Başarılar Şanlı efsane !
 
Toplam blog
: 27
: 1314
Kayıt tarihi
: 17.11.08
 
 

Bir şeyler yazmak çok hoşuma gidiyor. Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesinde 2. sınıf gazetecilik..