Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '06

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Her aile bir okuldur

Her aile bir okuldur
 

Çocuk zamanının çoğunu ailesinin yanında geçirir. Okulda öğrenilen bilgileri evde pekiştirmiyorsa o bilgileri öğrenmesi yok denilecek kadar azdır. Okulda öğrenilen bilgileri aile bilmeli ve benimsemelidir. Anne babalar eğitimin parçasıdır. Okulda öğrenilen bilgileri evde tekrarlayabilmesi için evde bir çalışma ortamı hazırlanmalıdır. Bu ortam okulda öğrenilen bilgilerle paralel olmalıdır. Yani veli okulda öğrenilen bilgileri bilmelidir.

Veli sık sık veli toplantılarına katılmalı evde yapacakları çalışmaları bilmeli, öğrenci, öğretmen, veli toplantıları yapılmalı. Toplantılarda öğrencide hazır bulunmalı. Velinin gelişimi sağlanmalı. Okuldan alınan bilgilerin öğrenci tarafından benimsenip öğrenilmesi için aile içinde pekiştirilmelidir.

Eve gelen çocuğunuza bugün derste ne yaptınız? Hangi konuları işlediniz? Gel birlikte tekrar edelim diyebilirsiniz.

Toplum olarak kalkınmamız için sağlıklı düşünen soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu çocukların yetişmesinin temeli ailede atılır.

Okula ne kadar sık gidersek öğretmenle ne kadar sık diyalog içinde bulunursak çocuğumuzun eğitimine o kadar katkıda bulunuruz.

Çocuk kendi haline bırakılmamalıdır. Çocuklarımız 40'ar dakikadan olmak üzere 6 ders yapmaktalar. Tam öğrenme modeline göre bu süre yeterli değildir. Öğretmenler siz velilere yol gösterecek sizler de evinizde ne yapmanız gerekiyor, nasıl yapmanız gerekiyor öğrenmek zorundasınız. Çünkü eğitim bir bütündür bu bütünün en büyük parçası ailedir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..