Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Haber
 

Her bebek arabasıyla geliyor...

Her bebek arabasıyla geliyor...
 

Bugünkü Güneş gazetesinde Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın ilginç bir yorumu var.
 
Haber şöyle:
 
"Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de her yıl 1 milyon aracın trafiğe girdiğini belirterek, "Türkiye'nin nüfusu her yıl 1 milyon artıyor. Yani yeni doğan  her bebek, arabası ile birlikte geliyor diyebiliriz" dedi."
 
Gerçekten her yıl nüfusun artmasına rağmen imkanlar da artıyor. Eskiden herkesin arabası, telefonu yoktu. Bugün herkes araba da, telefon da alabiliyor ve  artık araba da telefon da büyük bir ihtiyaç ve bütçeye göre de alınabiliyor. Tabii bu belki yeterli değil ama önemli bir gösterge. Demek ki ülkede bir devinim, bir hareket var ve bu üretim artışı, yaşama yansıyor.
 
Her yıl 1 milyon araç trafiğe çıkıyorsa artık bu saatten sonra belli bir yıla ulaşmış araç da trafikten otomatikman men edilmelidir. Örneğin 20 veya 25 yıl bir standart haline gelmeli. Vatandaş her zaman daha güvenli araçlara binebilmeli. Bir de bu araçlar suyla gitmiyor. Her yıl ülkenin 50-55 milyar dolarlık bir enerji gideri var. Bu giderin ciddi bir bölümünü de araçların yakıt giderleri oluşturuyor. Bence bu konuda da iyileştirmeye gidilmeli ve ülkede güneş enerjisi, hidrojen enerjisi, doğal gaz, elektrikle çalışan araçlar vbg. teşvik edilmeli. Bu hem çevre dostu hem ekonomi dostu hem de güvenlik dostu bir politika olacaktır.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..