Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '08

 
Kategori
Deneme
 

Her dans güzeldir

Her dans güzeldir
 

Her dans güzeldir.


Yaşam hızla akıp giderken mevsimlerde aynı inatçılıkla bir yarış içinde sanki. Bir bakıyorsun her taraf bir gelin gibi bembeyaz olmuş, kendi şirinliği içinde.
Veya bir başka gün gelincik tarlaları ile süslenmiş, tomurcuklanmış tüm ağaçlar ve hadi uçurtmanı al gel dercesine deli dolu duygularını bir kedi gibi tırmalıyor.
Ve bir gün bakıyorsun ki rengarenk olmuş tüm yapraklar, kimisi hava da uçuşuyor, kimisi dallarında ha uçtu ha uçacak, kimisi ise bir patika yol üzerinde yaramaz bir kedi yavrusu gibi ayaklarımıza dolanıyor.

Yaşam, mevsimler derken ya denizler, o masmavi deniz... Daha dün hırçın dalgaları ile sahili dövercesine çıldırırken buğün iki sevgili gibi kıkırdaşıyorlar sanki, sonrasında bir dinginlik. Bir süre sonra yine mevsimlerin tınısında dansa başlayacaklar. Bazen bir lirik, bazen bir salsa, bazen bir tangonun tutkusu içinde, bazen de bir slow dans.

Yaşam, mevsimler, deniz derken dansa başladık işte. Her gün bir dansın ritmine sürüklenirken, Octavio Paz'ın " Dans insan bedeninin şiiridir" sözüne kulak verelim mi?

... o zaman, haydi dansa davet ediyorum.

Unutmayın ki, birbirinizin ayağına basmadığı sürece her dans güzeldir.



Resim: www.arxxiduc.wordpress.com
 
Toplam blog
: 110
: 811
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Hayatta iki şey vardır; masallar ve sonuçlar. (Erol Aslan)      ..