Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Her Derde Deva Bitki Çayları

Her Derde Deva Bitki Çayları
 

Kış mevsimindeyiz, havalar iyice soğudu, bununla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastalıklarda artış yaşanmaya başladı. Nezle grip, öksürük ve boğaz ağrısı hastalıkları yaygınlaştı. Bu hastalıklar doktor kontrolünde olmalı ama bunun yanında evde tamamlayıcı tedavi olarak bitki çayı kullanmalıyız.

Kış çayları olarak adlandırdığımız bitki çayları, vücudun bağışıklık sistemini enfeksiyonlara karşı güçlendirmekte ve grip nezle, öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelmekte.

İşte benim iyileştirici çayım: 1 tutam zencefil, 1 adet kök tarçın, 2 adet kök zencefil, 6 adet karanfil, 1 adet limon dilimi yarım elma kabuğu. Hepsi yıkanır çaydanlığa konur kaynatılır. Gün içinde 2 bardak tüketilir.

Ben bir hafta devam ettim ve ilaçlarımla birlikte çok iyi geldi. Bu çayı içmeden önce doktoruma danıştım sakıncası yok iyi olur dedi. Ama her şeyin çoğu zarar azı karar. Dengeli ve yeterli bir beslenme ile bağışıklık sistemine destek sağlanmalıdır.

Bazı kişiler benim kullandığım çayın içine kuşburnu da koyuyorlar. Kuşburnu çayı sinir sistemini güçlendirir ve enerji verir. İçinde C vitamini bulunur ayrıca B1 b2 ve K vitaminleri bulunur. Potasyum, mineral, kalsiyum, sodyum, fosfor, magnezyum ve meyve asitleri yönünden de zengindir. Vücudumuzu soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı korur.  Sağlıklı mutlu günler dilerim.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..