Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Haber
 

Her derde DEVA

Her derde DEVA
 

Toplu gönderilen SMS'ler şimdi de yuva yıkıyor
Cep telefonlarına SMS yoluyla gelen 'azdırıcı, geciktirici' gibi cinsel ürün reklamları çiftler arasında boşanmaya varan sorunlar yaratmaya başladı.
 
Cep telefonlarına toplu olarak gönderilen SMS mesajları, artık yuva yıkıp, ocakların sönmesine de yol açabiliyor. Buna da, erkek ,
kadın ayrımı yapılmaksızın performans arttırıcı ürün setlerini pazarlamak amacıyla gönderilen SMS’lerde, daha önce hiç alışveriş yapmamış olmalarına rağmen, bu firmalardan sürekli alışveriş yapan, “sadık müşteri imajı”nın oluşturulması yol açıyor.
 
EŞLERİ ÇILDIRTAN MESAJ
 
Erkek, kadın ayrımı yapılmaksızın ‘Son fırsat’ sloganıyla cep telefonlarına gönderilen bu SMS’lerde, “Sevgili müşterimiz, bizden daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle Perfect Love marka cinsel performans setini, 219 TL yerine, kargo dahil 29 TL’den almaya hak kazanmış bulunmaktasınız” deniliyor. Ankara ’daki bir sabit telefona ait olan bu sipariş hattı arandığında, sipariş vermek için yapılan tuşlamalara, ışık hızıyla anında yanıt veriliyor.
 
Gönderilen bu SMS mesajlarının eşler tarafından görülmesi ise aile içinde tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Cep telefonu aboneleri, mesajda yer alan ‘Sevgili müşterimiz’, “Daha önce siparişte bulunmanız nedeniyle” gibi ibareler yüzünden kendilerini ifade etmekte zorlanabiliyor ve eşlerini bunun doğru olmadığı yönünde ikna etmek zorunda kalabiliyor. İkna edemediği takdirde ise sorun daha da büyüyebiliyor.
 
Radyo D, CNN Türk ve SlowTürk radyolarının Teknik Direktörü Murat Duran’ın şikâyeti üzerine arkadaşımız Birol Öner, cep telefonlarına gönderdiği SMS mesajlarıyla cinsel performans arttırıcı ürün setlerini pazarlayan Deva adlı şirketin sipariş hattını aradı. Verilen yanıtta, söz konusu SMS mesajlarının daha önce sipariş verilsin ya da verilmesin, herhangi bir ayrım yapılmaksızın, aktif olarak kullanılan tüm cep telefonu hatlarına toplu mesaj olarak gönderildiğini öğrendi. (Kaynak: Milliyet.com.tr)
 
Geçtiğimiz günlerde bana da böyle bir mesaj gelmişti de HÖNK! olmuştum.
 
Anlaşıldığı üzere toplu mesaj gönderen şirketlerden birinin adı 'DEVA'ymış. Kabul edelim, şirketin ismi akıllıca. Her derde DEVA'yız diyorlar. Açtıkları dertlerden habersiz... 
 
İşte bunlar hep Amerika'nın oyunu...
 
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..