Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Her doğan güler mi? Yoksa sezer ağlar mı?

Her doğan güler mi? Yoksa sezer ağlar mı?
 

Bir kuş türü var ki ona akıl erdirmek mümkün değil! Yuva yapmasını bilmiyor mu, yapmaya vaktimi yok desem! Yumurtalarını gidip mini, mini minnacık diğer kuşların, küçücük yumurtalarının yanına bırakıveriyor! Ve arkasına bakmadan uçup gidiyor! Farkında olmadan çocuklarının sayısı artan diğer anne, evinin başköşesine kurulan, kendi boyundaki davetsiz yumurtadan hiç şüphelenmiyor.

Belki de “ aman ne de gürbüz maşallah” diyerek gururla onu da kendilerinkilerle birlikte ısıtıyor.

Zamanı gelince kabukları kırmayı başaran, eşit boyutta ve durumda olmayan esas yavrular, devasa bebek kuşa yeniliyorlar!

İriyarının; kardeşleri olmadığını hissedebiliyorlar mı? Allah bilir! Analarının önsezi yoksunu oluşu, onlarında sonu oluyor! Yeterince beslenemedikleri gibi yuvalarından sözde kardeşleri tarafından atılıyorlar!

Kuşdilim biraz gelişmiş olsa, iletişime gireceğim girmesine de… Ya “sana ne, seni ne ilgilendirir, biz sizlere karışıyor muyuz? Kuşbakışı her şeyi görmemize rağmen. Bizler yıllardır, tembel veya beceriksiz ne dersen de bizden olduğu için onları idare ediyoruz, birde komşuluk hakkı var tabii!

Çocuklarımızın annelerini ağlatsalar da, ne diyelim yani? Senin görünüşün bizden farklı, benim yuvama giremezsin mi? Diyelim.

Bizden öncekiler bile, bile ya da bilmeye, bilmeye göz yummuşlar bu kuşun hallerine. Bu saatten sonra neyi değiştirebiliriz? Bakarsın bir gün evrim ( tekâmül-evolüsyon) olayından yararlanıp, vicdanını da bedeni kadar geliştirir, daha büyük yuvalar yapmamıza yardımcı olur, hem onun yavrusuna hem bizimkilere yetecek bir şekilde!

Siz insanlar hep ön yargılısınız! Biz kuşlar sayısız şans tanımayı adet edindik, sonuç alamamamıza rağmen! Ya tutarsa…

Biri gidiyor tutamıyoruz! Doğa kanunu! Bu hale asla gülünmez! Uymaz çünkü!

Er geç doğan bizim olmalı! İnşallah yuvaya çıktığında, anamızı yasta bırakmayan, bir kartal olacaktır! Çıkacağı o yuva çok yükseklerde daha yükseği yok!

Sülâlesine ihtiyacı kalmayacak!

Özgürce istediği yöne doğru, kanat açabilecek! Ona da bu yakışır! Hedefe giden yollar bazen çetrefilli olabiliyor! Şans tanımaktan başka seçenek var mı? Derlerse ne cevap verebilirim!

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..