Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '11

 
Kategori
Deneme
 

Her gün ölmek… Ve sonrasında yeniden dirilmek…

Her gün ölmek… Ve sonrasında yeniden dirilmek…
 

Yerde, gökte heryerde kök salmaya çalışırsın, yaşarsın ama nasıl???


Sabah ya da öğlen fark etmez güne başlama zamanı, yirmi otuz ya da kırklı yaşlar fark etmez . Bir ileri iki geri gidilmiş, atalarımızdan kalma Mehter Takımı edasının kaybettirdiği ya da kazandırdığı fark etmez. 

Bir devinimin içinde aynı zaman da uyanmak ya da uyumak fark etmez. 

Her günün bir öncekinin aynıysa ve hayat sana rağmen devam ediyorsa ölmüşsündür. Ölüp ölüp yeniden dirilmişsindir her gün. 

Güne gözlerini açtığın vakit düşünden sana düşen ne kaldıysa ya da kalamadıysa, başkasının hayatını yaşar gibi robotlaşarak her güne binlerce hayal sığdırırsın. Her hayalde farklı bir sen yaratır, yarattığın seni öldürürsün sonra. 

Başka bir senle nefes alırsın yeniden, dirilirsin. Bir ses ya da bir şarkıyla olmadı bir kitapla, yalnızsan sessizliğinle, kalabalıktaysan bir başkasının bakışında, kokusunda, bazen denizde bazen dağ da, bazen de yeşilde ama hep bir hayale uyandırırsın ruhunda ölen seni. 

Alis Harikalar Diyarında ile büyümüşsündür, harikalar diyarını hayallerinle süsler, silinirsin hayattan. Başka bir hayata devam eder, yaşarsın zamanı ama hani senden önce şimdi ki senden önce olan bir sen var ya onunla harikalar diyarını kurar orada yaşarsın. Şimdi ki zamana da suskunlaşan, sormayan, sordurulmayan, kabullenmiş, itirazsız, günü kurtarma telaşında sana bir şey katmadan yaşar gidersin… 

Rutinleşmiş gününde gecen de uykunda ya da uyanıkken uyurgezer halinde hayallerinle yaşarsın. Başkasına vermez almazsın hayallerini, senin olarak kalan tek düşüncendir. Özgürleştiğin tek yaşam alanındır, müdahalesiz, yargısız, sorgusuz, sorunsuz. Gönlünce yazıp çizdiğin, düşüncenle özgürleşip, paylaşmadığın ya da paylaşamadığın. Ölenlerinin yasını tutmadan, yeniden dirilttiğin. 

Her gün ölüp her gün dirilirsin hayatta, gözlerini her açtığında hayata dirilirsin, ilk nefes kadar kıymetlidir, önce ağlatırlar yaşıyor musun anlamak için. 

Ağlarsın, gülersin, yaşarsın işte… Kaç hayat sığdırdığını bilmeden hayatına, yaşadığın her hayatta yorgunluklarının farkına varmadan ölürsün, dirilirsin, yaşarsın…. 

 

 

 
Toplam blog
: 127
: 820
Kayıt tarihi
: 22.09.07
 
 

Sıcağıyla bilinen memleketimde bir kış gününde geldim dünyaya. Bütün tezatlıklar hayatımda farklı r..