Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Deneme
 

Her gün yeni bir başlangıçtır

Her gün yeni bir başlangıçtır
 

Ne güzel şey yaşamak. Duyumsamak iliklerine kadar yaşadığını. Ilık bir ilkbahar sabahında, güneş yüzünü göstermeye başlarken dağların ardından, açmak pencereyi ve solumak o temiz havayı. Yaşamayı seviyorum demek ve yeni bir güne başlamak sevdiklerinle. 

İnsan garip bir varlık. Sahip olduklarının değerini bilemiyor kolay kolay. Sağlık, iyi bir iş, para, huzurlu bir yaşam, dostlar, düşündüğü bir çok şeyi gerçekleştirebilme olanağı… yetmiyor sanki insanoğluna. Hesap kitap bilmez bir mirasyedi gibi, her an hazır sahip olduklarını gelişi güzel tüketmeye. Oysa sağlığın değeri sağlıklı iken bilinmeli, paranın değeri parasız kalmadan. Dostluklarımızı beslemeliyiz hep sevgiyle, ihmal etmeden. Ya sevdiklerimiz.. Gece yarısı uyandığınızda yanı başınızda sevdiğinizi görmek, uyku mahmuru gözlerle ‘günaydın’ diyerek kahvaltı masasına gelen kızınıza gülümsemek, boyunuzu ne zaman geçtiğini tam olarak anımsayamadığınız oğlunuzla erkek erkeğe sohbet etmek, annenizin elini öptüğünüzde tarifsiz bir huzur duymak. Bunlar değil mi yaşamlarımızı anlamlı kılan? 

İnsan garip bir varlık. Ben diyor, dili varmıyor kolay kolay, biz diyemiyor. Bilmiyor kurulan cümlelerdeki ‘ben’ler azaldıkça, paylaşımlar arttıkça büyüyeceğini aslında. Tek başına pek bir şey ifade edemeyeceğini, alfabedeki bir harf olmanın yeterli olmadığını, anlamlı cümleler için diğer harflere gereksinmesi olduğunu anlayamıyor. O nedenle anlamlı bir cümle bile oluşturamıyorlar ve adı geçmiyor çoğunun dostluklar tarihinde. 

İnsan garip bir varlık. Milyonlarca aç insanın yaşadığı, savaşların binlerce masum cana kıydığı, insanlığın neredeyse yok olmaya yüz tuttuğu, giderek kurak bir çöle dönüşmekte olan dünyamızda, inadına yeşermeye çalışan sevgi, barış, dostluk fidanlarını sulamaktan kaçıyor sanki. Dost arıyor ama dost olamıyor, sevilmek istiyor ama sevemiyor, özgürlük istiyor ama ‘biz de varız, buradayız’ diye sesini çıkartamıyor. 

Aynalar alnımızdaki çizgilerin arttığını gösteriyor belki, ama önemli olan aynada yüzümüzü gerçekten görebilmek değil mi? Bakabiliyorsan aynadaki yüzüne korkmadan, görebiliyorsan gözbebeklerinde sevmenin, yaşama isteğinin kıvılcımlarını, hala bir umut var demektir. Her gün yeni bir başlangıç, yeni bir fırsatsa her gün koşun aynaya. Korkmadan, çekinmeden bakın yüzünüze, kendinize. Bir daha, bir daha. Sonra bırakın sözcükler dökülsün dudaklarınızdan. ‘Yaşamak güzel şey. Severek ve sevilerek yaşamak istiyorum. İnsan gibi insan olarak yaşamak istiyorum.’ 

Ne dersiniz? Çok mu zor!! 

 
Toplam blog
: 56
: 651
Kayıt tarihi
: 06.12.10
 
 

Bornova Anadolu Lisesi ve Sbf mezunuyum. Üniversite yıllarımda başlayan çalışma yaşamım kısa bir sür..