Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Her günümüz bir deney

Kaplumbağa, ışığı görünce kalakalan şapşal tavşana demiş ki" önce kim gidecek evine" Tamam demiş tavşancık uzatmış uzun bacaklarını koşuya hazırlanırkeni kaplumbağa almış başını içeri." bak evimdeyim" demiş. Aldatmalar gani. Şaşırmış tavşancık alacağı ne çok ders olacakmış. Günümüzde tavşancık misali olabiliyoruz çok kez. Akıllı da geçiniriz güya. Yaz diyorlar yazıyorsun, oku diyorlar okuyorsun. Bazen birşey anlamıyorsun. Yorumlar gani. Tepkilerimiz teftişte, söylemlerimiz afişte. Bazen izlenmelerde. Ya da fişlemelerde. Ne tarafa dönsek o yerin sahibi var. Hasta olsan kaç doktorun kaç yorumu var. Kadınlar gününde kurabiyenin kaç tarifi var. Kentsel değişim projesinde apartmanda herkes mimar herkes mühendis. Ne çok müteahhidi var. Şaşırdım yoruldum. Her rengin bir derdi bir faydası var. Zencefil iyiymiş gribe de tansiyonu fırlatması var. Yazılar, anılar, sanrılar. Nostaljiyi çok severiz.
 
Ne güzeldi bayramlar. Aranır eskiler hep bir öncekiler. Dostluklar varmıydılar? Arananlar. Maskeler. Şucuyuz bucuyuz demeler. Düşünce maskeler yalındır haller. Yontuldukça değiştikçe değişiriz. İlk doğduğumuzda ki gibi kalabilseydik. Hakim, savcı, kanun, terke olmayabilirdi. Herkesin aklı kendine. Darwin güçlü olan kalır demiş. Seleksiyon var demiş. Freud ne demiş. Galile dünya yuvarlak mı demiş. Dinlenmemiş. İnsanoğlu kendi yaşadıkça deneyimlemiş, öğrenmiş. Herkes özgün olmalı. Akıl rasyonel hayat labaratuvar herkes kendi deneyimini kendi yaşar. Kimi bir denemede yanar uymadı elementler kiminin etüvünde dumanlar tüter. Çekimserdir maddeler. Bulaşmaz birbirine kimi, hiç labaratuvara girmez. İntrafuj mor ötesi ışınlar. Doğada doğal kalabilseydik eğer, değişmezdi renkler. Mor morunda güneş tayfında. Değişim, değişmek tek gerçek. Tüm yazılanlar boş değişecek anında. Doğanın kanunları bozsa da insanoğlu doğa dersini verecek. Öğrenciyiz hepimiz. Derslerimiz sürecek. Bazen alimcedir bazen zalimcedir mesajlar. Alan alır doğrular kalır.
 
Deneyimlerim, anılarım, bozgunlarım. Duygularımdır. Ve sevmenin ilk tutsaklık olduğunu deneyimlemem gibi, ve birini yönetmeye kalktığında kendi özgürlüğünü kaybettiğini anlaman gibi.
 
Güzel deneyimleriniz olsun.
 
Toplam blog
: 53
: 117
Kayıt tarihi
: 18.10.14
 
 

Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümü ve Dil ve tarih Coğrafya Fakültesi Mezunuyum. MTA da Jeomo..