Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Kitap
 

Her Kadın Başka Türlü Ölüyor

Her Kadın Başka Türlü Ölüyor
 

Pelin YILMAZ’ın “Her Kadın Başka Türlü Ölüyor” isimli kitabında, öykülerin tamamen kurgusal olduğu yazılsa da, öyküler sizi kucaklıyor. Kimi yerde öyküye dalmış giderken aniden yazar aranıza giriveriyor. Hemen hemen öykülerin hepsi sizi şaşırtan bir üslupla bitiveriyor. Bir an durup düşünüyorsunuz, hatta başa dönüp tekrar okuma gereği duyuyorsunuz. Ölüyorsunuz…ölenlerle, ya da öyle bir canlanıyorlar ki birden neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz. Gizliden gizliye kadınların seslenişi çınlıyor kulaklarınızda.


Yazar, ( kitabın arka kapağında da bahsedildiği gibi ) öykülerinin birinde, Orhan KEMAL’in öldüğü gün doğduğu için ruhlarının bir şekilde karşılaştığını ve böylece kendisine yazarlık bulaştığından söz ediyor.


Hüzünlere dalıyorsunuz, Büyükada’dan başlıyorsunuz yol almaya Prag, Rio…. derken hikayenin birinde bir şapka dile geliyor. Başka bir hikayede eski bir fotoğrafçıda ya da bir cinayetin tam ortasında buluyorsunuz kendinizi. Esmekte olan lodosa kapılıp Bursa’da alıyorsunuz soluğu.

Yazar, Kafka’dan müthiş bir cümle aktarıyor bize; “Okuduğumuz kitap beynimize bir yumruk gibi inip, onu sarsmıyorsa neden okuyalım? İçimizdeki buzu kıran baltadır KİTAP. ”
Ne güzel! belki hiç Kafka okumamış bir okuyucuyu Kafka ile tanıştırıyor.

Aslında öyküler tanıdık geliyor, çünkü gerçekten “Her Kadın Başka Türlü Ölüyor.”

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..