Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '17

 
Kategori
Tıp
 

Her Kadının İsteğini Arttıracak Farklı Bir Formül Vardır!

Her Kadının İsteğini Arttıracak Farklı Bir Formül Vardır!
 

Kadınlar için cinsel isteği arttıracak şöyle mucize bir hap neden üretilmiyor? 

İşin gerçeği son yıllarda birkaç cinsel hap piyasaya sürüldü.  Ancak bu haplar çok küçük sayıda bir kadın için etkili (gerçekten!).  Bunun nedeni kadın cinsel sağlığının onlarca farklı faktöre bağlı olması.  Üstelik çoğu zaman birden fazla neden etkili. 

Çeşitli hastalıklar (örneğin hormon dengesizlikleri, seks hormonlarında düşüklük) ve kullanılan ilaçlar (örneğin bazı antidepresanlar, tansiyon ilaçları, hormon ilaçları, hatta bazı mide ilaçları) medikal olarak isteksizlik yaratabiliyor.

Fizyolojik yönden cinsel istek hamilelik, loğusalık, emzirme, menopozda değişimden geçiyor.

Psikolojik olarak yoğun stres, depresyon, vücut imajı sorunları, cinsellikte konsantrasyon güçlüğü, eşle ilişki sorunları, sekste rutinleşme, cinsel arzularını ifade edememe, cinsel iletişim eksikliği, şehir efsaneleri, cinsel bilgi eksikliği, utanma-çekinme hissi gibi pek çok neden isteği düşürebiliyor. 

Cinsel yönden ağrı yaşayan, orgazm olamayan, uyarılma güçlüğü, şiddetli kuruluk çeken veya eşinde cinsel sorun olan kadınlarda bir süre sonra mutlaka isteksizlik başlıyor. 

Bu nedenle cinsel isteksizliği iyi incelemek, sorunun altında yatan nedenleri ortaya çıkarmak önem taşıyor. 

Örneğin cinsellikte zevk almayan bir kadın için cinsel rutin daha zevkli hale getirildiğinde cinsel istek yükselebiliyor. 

Cinselliği mecburiyet olarak algılayan bir kadın cinselliğe bakış açısını değiştirdiğinde isteği artabiliyor. 

Eşinin sertleşme sorunu, erken boşalması tedavi olan bir kadında isteksizlik çözümlenebiliyor.  

Bu gibi durumlarda isteksizliği başlatan nedenler çözümlendiğinde mutlu ve keyifli bir seks hayatı da seksüel arzu-libido da aktive oluyor. 

Bu yüzden arzunuzu, isteğinizi, motivasyonunuzu sihirli değnek gibi bir anda arttırdığını iddia eden ürünlere karşı dikkatli olun.  Özellikle bitkisel içerikli olanları ve internetten satılanları dikkatle inceleyin.  Her kadının isteğini arttıracak farklı bir formül vardır.  Ve bazen bu formülü tek başınıza bulmanız çok güçtür.  2-3 ayı geçen sorunlarda mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. 

 

 

 
Toplam blog
: 18
: 187
Kayıt tarihi
: 07.04.15
 
 

Sağlıklı Yaşam ve Cinsel Sağlık Uzmanı ..