Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Her liderin içinde çocuk ruhu var mıdır? Fark bu olsa gerek..

Her liderin içinde çocuk ruhu var mıdır? Fark bu olsa gerek..
 

İnternette gezinirken bu yazımda kullandığım resim dikkatimi çekti. Aslında bu resim o kadar çok şeyi anlatıyor ki...

Günümüzde her iktidarda olan, her ülkenin başında bulunan, her tek söz sahibi olan vs vs ... gibi bir çok kişiye hiç düşünmeden "Lider" sıfatını yapıştırırken (aynen her şarkı söyleyene ekranda boy gösterene sanatçı dediğimiz gibi)23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bu resim asıl Liderin kim olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Lider dediğimiz kişi nasıl olmalıydı?
Bir futbol takımını şampiyon yapan kişi miydi lider olan? Yoksa o takımın gollerine imza atan diğer oyuncuları yönlendiren kişi mi?
Bir ülkenin başına seçimle gelmesiyle birlikte hemen Lider vasfına sahip olabilir miydi bir insan? Mikrofonlara sevgili halkım onu da biz yaptık, şunu da yapacağız, ülkeyi düze çıkardık, enflasyon düzeldi.. gibi cümleler o kişiyi Lider yapabiliyor muydu?

Hatta dünyaya açılalım..Geçmişte de örneğini gördüğümüz ve bildiğimiz "Lider" dediğimiz kişiler mevcut. Katliamların, soykırımların öncülerinden bahsediyoruz. Hani yanında tir tir titreyen adamlarının olduğu, halkın laf etmekten çekindiği ve korktuğu kişiler yani diktatör "Lider"ler..

Hayır.Kesinlikle hayır!

Bir futbol takımını başarıdan başarıya koşturan kişi değildi! Mikrofonlara basına sürekli konuşan, oylarımızla ülkenin başına geçen kişiler de değildi! Diktatörlükle her istediğini elde eden kişiler hiç değildi! Bu örnekleri arttırabiliriz. Örneğin; CEO olarak gördüğümüz kişilere de Lider yakıştırması yapılıyor.
Evet belki hepsi başarılıydı, hepsi iyi yöneticilerdi, hepsi istediklerini elde etti, belki sevildiler, beğenildiler... Lider olarak görüldüler..
Ama işte resim ortada..Yaptıklarıyla, bizlere bıraktığı mirasla "Lider" vasfını en çok hakeden kişi..Türk kadınına sağladıkları ve verdiği önem, Halka verdiği önem, çiftçilerimize verdiği değer, çağdaşlık için ortaya koyduğu örnekler, Öğretmene verilen önem gibi birçok şey sayabiliriz..O önem verilecek herşeye değer verdi, hepsine özel bir anlam kattı.

Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram"23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" Çocuklarımızı da es geçmedi. Onlara çok güzel bir gün armağan etti. Yarınlarımıza geleceğimize çok güzel bir hediye verdi.

Tek sebebi vardı; ASIL LİDER OYDU! Salıncakta sallanırken yüzündeki gülümsemeye dikkat edelim. Evet Asıl Liderin içinde her ruh ile birlikte ÇOCUK RUHU'da bulunmalıydı. O'nda bu ruh mevcuttu. O yüzden LİDER O'ydu. Diğerlerinden farklı kılan şey de buydu. Liderin tanımı da işte bu olabilir miydi, HEPİMİZİN RUHUNA HİTAP EDEBİLEN KİŞİ LİDERDİR... Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun... Saygılarımla

 
Toplam blog
: 3
: 2039
Kayıt tarihi
: 01.02.07
 
 

27 Yaşındayım. Ankara doğumluyum. Ankara'da eğitim sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yö..