Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Her sabah İstanbul'da..

Her sabah İstanbulda ücretsiz turkuaz renkli, GASTE adlı gazete dağıtılıyor..
Evet evden iş'e giderken yolunuz İstanbulun merkezi semtleri üzerindeyse karşınıza mutlaka özel giyimli genç kız veya genç bir erkek karşınıza çıkıp, hatta aracınızın yanına gelip, "günaydın beyefendi" ile karşılayıp, ücretsiz "gazetemizden alırmısınız" ricalarıyla gazete uzatmaktalar..

Bu ne güzel bir çalışma..
Araştırdım..bu çalışmalarda, İstanbulu seven, gönüllü kişilerin çalışmaları olduğunu öğrendim..
Aklımıza hemen şu soru geliyor değil mi.? "acaba kaynağı nereden geliyor, mutlaka bir kişisel çıkar söz konusudur"..
Hayır.. hiç de öyle olduğunu sanmıyorum.. toplum için birşeyler yapılmak istendiğinde okadar kaynak varki ülkemizde, hele konu "İstanbul sevgisi" olunca durum daha da değişir..
İlk aklıma gelenler, örneğin.. Kültür Bakanlığı fonu...Gazeteciler cemiyeti..büyük holdingler ve kuruluşlar, hatta dernekler..büyük matbaalar...vb.

Neler mi var bu gazetede.?
Günlük haberlerin yanısıra, Kültür- Sanat, Sergi, Fuar ve benzeri haberler ve etkinlikler hakkında geniş bilgiler ve günlük bir gazetede neler içeriyorsa yaklaşık 25 sayfalık, Avrupa gazeteleri imaj boyutunda (dergiye benzer) okunabilecek günlük gazete GASTE gazetesi İstanbullular için..
Umarım ilerki zamanlarda daha da yaygın ve içerikleri bol olan bir yayın organı olacaktır..Bu gazeteyi oluşturan İstanbulu sevenleri kutluyor ve başarıların devamını diliyorum..Ayrıca gönüllü yazar ve muhabirlerini de aynı şekilde kutluyorum..

İlginçtir, gazetenin bugünkü sayısında, bizler ve bizler gibi Blog yazarları hakkında, hem ülkemizde, hem de Amerikada yaygın olduğu ve bilgi paylaşımını sunan tam bağımsız bir medya platformu olduğundan bahsetmektedir..Keyifle okudum..

Ülkem insanlarının daha çok bilgiler edinmeleri dileklerimle..
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..