Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Her şey sırasıyla

Son gelişmeler öncesinde türban serbestisi ardından zorunlu din dersi konuları Türkiye gündemini salladı durdu. Oysa bu konuların önemi diyanet işleri başkanlığı tarafından anlatılsaydı hem siyasi görüş olarak algılanmaz hem daha dikkate değer olurdu.
Şahsen okullardan ilk öğrendiğim çarpım tablosu ve ülkemizin coğrafi konumu dışında çok fazla bilgi hatırlamıyorum desem yalan olmaz. Haa birde kıkırdadığımızda parmak uçlarımıza vurulan tahta cetvel.. Sınıflarda dağıtılan amerikan yardımı süt tozunu kullanmamızdan olsa gerek kafamız her bilgiye pek basmazdı.
Dedemizin gür sesinden ağızımız açık dinlediğimiz yalan söylemeyi öcüleştiren nasihatler kafamıza çivi gibi çakılmıştı ve hala orada durmakta. Onlar sayesinde günah ve sevabı öğrendik.
Zaten müslümanlıkla ilgili herşey bu iki kelime ile tarif edilmiyormu? Yani din derslerinin babadan oğula geçmesi fazlasıyla yeterli.
Yeterki babalarımız çocuklarının terbiyesi ile ilgilenecek huzurlu yaşam kalitesine sahip olsunlar ve sınıfını geçersen sana bisiklet alacağım yalanına mecbur kalmasınlar....

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..