Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Her şey sizin eseriniz!

Her şey sizin eseriniz!
 

Bugün “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”

Kadınlara dayatılan sefalete ve aşağılanmaya karşı kadınların başkaldırısının üzerinden neredeyse 150 yıl geçti. Ne yazıktır ki, 21.Y.Y.'da, dünyada kadınların, istihdamda, çalışma koşullarında, sağlık ve eğitim hizmetlerinde, siyasette, sosyal ve kültürel değerlerdeki yaklaşımlarda, toplumsal konumunda yaşadığı sorunlar o dönemden bugüne fazlaca bir değişiklik göstermemiştir. Bu nedenle, Kadının ekonomik, sosyal ve kültürel alanda, siyasette, toplumsal yaşamda, gelenek ve göreneklerde yaşadığı bu eşitsiz durum yüzyıllardır süre gelmektedir.

 
Kadın yaşamın her alanında mücadele ediyor. Evinde, tarlasında, fabrikasında, büro’sunda, sokakta…
 
Çocuğunu yetiştirir, mücadelesini verir, tarlada çalışır, toprakta çalışır, fabrikada çalışır ve sonuçta kadın hayatı değiştirir. Kurtuluş savaşında omuzlarında top mermisi taşıyan bizim kadınlarımızdı.
 
Kadın her alanda liderdir.
 
Büyük başarılar, kıymetli kadınlarımızın yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.
 
Gücünüz içinizde ki isyan, kalbinizdeki sevgidir.
 
O yüzden, 8 Mart’ta sokaklar, sizlerin sesiyle inlesin.
 
Bugün evrensel kabul edilen hakların sizler için de geçerli olduğunu bilin. Bilmekle yetinmeyip bildiğinizi ve talep ettiğinizi haykırın. Her yıl sizler için, tüm kadınlar adına demokratik haklar talep eden kadınları yalnız bırakmayın. Son 7 yılda kadınlara uygulanan şiddet yüzde 1400 arttı, gün geçmiyor bir kadın sırf dört duvar arasında sesi çıkmıyor diye öldürülmesin. Eğer hukuk size sahip çıkmıyor, eşleriniz sizleri eziyor, komşularınız dayak seslerini duymazlıktan geliyorlarsa ve devlet dahil her kurum, kuruluş topyekûn olarak susuyorsa, konuşma sırası SİZDEDİR..!
 
 
Kadınlarımıza hak ettiği konumu, güveni ve özgürlüğü sağlamak tüm toplumun düne ve yarınlara borcudur. Baharda açacak tüm çiçekleri kadınlarımıza armağan etmek istiyorum.
 
Evde, Okulda, Tarlada, Fabrikada, Meydanlarda, Her Zaman Ön Sıralarda Bulunan,
Sistemin ve Erkeğin Kölesi Olmayan, Tüm Emekçi Kadınlara Selam Olsun...
 
Siz kadınlar senede 1 gün değil, 365 gün hayatın her karesinde “VARSINIZ”
 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Yeryüzünde gördüğümüz güzel olan her şey kadının eseridir.” Kadın eşitliğini, başarısını ve saygınlığını kabul eden, törenin vahşetin ve cehaletin olmadığı, özgür, yaşanılabilir bir Türkiye Cumhuriyet’i diliyorum.
 
 
Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz” kutlu olsun..!
 
Yarınlarınız hak ettiğiniz gibi özgürlüklerle donatılmış olsun..!

 

 

Gökhan AKKAYA

https://twitter.com/GokhanAkkaya58

 
Toplam blog
: 2
: 174
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Sosyalist, İşçi, Öğrenci,Abi, yazar, Çizer, içer, söver, sever... ..