Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '20

 
Kategori
Spor
 

Her Şeyde Biraz Sen Varsın

Merhaba, Onca başarılı maçının arasından hatırlar mısın bilmem ama 7 Aralık 2019 günü Türk Telekom Stadı'nı dolduran binlerce seyirci Şampiyonlar Ligi'nde abandone olmuş, ligde ise beklentileri karşılayamayan bir takımı desteklemeye geliyordu soğuğa aldırış etmeden. Sizin takım kendisinden 2 puan önde olan Alanyaspor'u ilk yarıda Belhanda'nın penaltıdan attığı tek golle yenerken taraftarınız maçın özellikle ikinci yarısında adeta ecel terleri döküyordu. Dalga dalga gelişen Alanyaspor ataklarında tek başına kurtardığın inanılmaz pozisyonlarla galibiyeti getiren isim olmuştun. O takımın orta sahasında Seri, Lemina ve Nzonzi gibi senin kadar olmasa da dünyaca ünlü isimler oynuyordu üstelik.
 
 
Dün akşam takımın yine Alanyaspor karşısındaydı ama sen yoktun beş aydır olmadığın gibi. Karar verenlerin beğenmeyip tamamen değiştirdiği orta sahanızda bu kez sadece İngiliz alt liginden gelen Etebo ve geçen yıl aynı rakibe karşı 7 dakika süre verdiğiniz Taylan’la maça çıktınız. İki orta saha diyoruz çünkü kağıt üzerinde üçüncü orta alan oyuncusu olarak gözüken Emre Akbaba sahada değil gibiydi. Zaten 3 yıldır ara ara oynayan bir oyuncu olduğu için onu bu denklemde düşünmek ne derece doğrudur bilinmez. Sahada olduğunu çoğu zaman penaltı kullanırken fark ettiğimiz biri daha vardı ki yine gereken zamanda işinin başındaydı. Şunun dilinden anlasa anlasa sen anlarsın. Konuş artık şu adamla neymiş derdi öğrenelim. O kadar para alıyor ama daha bir katkısını göremedik. Alınmasında sen de ön ayak olmuştun hatırlarsan. Bari senin hatrına bir şeyler sergilesin. Her neyse 45 dakika sahada kalan bu ikili ile birlikte yeni takım arkadaşın Etebo da basit bir hata sonrası kırmızı kart görerek takımınızı gerçek anlamda eksik bıraktı senden eksik olmasın. Karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atamayan Babacar, birkaç dakika sonra bu kez 25 metreden baraj ve kaleci hatasını affetmeyerek fileleri havalandırırken yine milyonlarca kişinin aklına sen geldin emin ol. Takım ilk yarıda belki yine iyi oynamıyordu ama ikinci yarıda yaşanacakların yanında bu oyun fırtına öncesi sessizliği gibi kalıyordu. Hani senin şu efsaneleştiğin maç gibi.
 
Bir kişi fazla oynamanın da etkisiyle Alanyaspor ikinci yarıda oyunun tüm hakimiyetini eline  geçirirken sizinkiler gardı düşmüş bir boksör gibi kendisini korumaya çalışıyordu. Nitekim uzunca süre biraz şans eseri de olsa bunu başardı. Geçen yılki maçta olduğu gibi atak üstüne atak yapan Güney temsilcisi karşısında savunmanın gayretiyle skoru tutan takım, maçı kazandırabilecek olan golü atmasına karşın VAR hakeminden gelen uyarıya teslim oldu. Top Babel’in eline çarpmıştı çarpmasına ama istem dışı bir hareket olduğu için hakem golü vermeliydi. Gerçi ilk yarıda Saracchi’nin bariz bir şekilde elle oynamasını görmezden gelen bir hakem heyetinden bunu beklemek fazla bir iyimserlikti ama insan bazı şeylerin video teknolojisine rağmen çözülemediğini görünce hayret ediyor. VAR hakeminin Özgür Yankaya olduğunu ve 9 senedir Türkiye’de olmana rağmen sadece iki kere kırmızı kart görmüş birine son kırmızı kartı gösteren hakem olduğunu hatırlayanların aklına yine seni getiriyordu.
 
 
 
Oyunun son anlarında “Yenemedik ama en azından yenilmedik de” diye teselli olmaya hazırlanan taraftarınızı yine hüsrana uğrattı sizin ekip. Son saniyelerde yenen golde Alanyaspor hızlı gelişen bir atağı güzel bir şekilde neticelendirmişti ve ilk golde hatası olan yedeğin Fatih’in buna yapabileceği bir şeyi yoktu ama golü atan oyuncu Davidson olunca yine akla sen geldin be Muslera. Adamın yüzü aynı seni andırıyordu çünkü. Sanki birileri özellikle seçmiş gibi o attı son dakika golünü. Sakatlandığın günden beri hep bir şeyler eksik Galatasaray'da ve artık iyice gün yüzüne çıktı ki;
 
 
Sensiz olmuyor. Dön artık. Muhtemelen duymamışsındır ama yine de söyleyeyim. Eski bir şarkının sözlerinde geçtiği gibi "Her şeyde biraz sen varsın."
 
Bir dost.
 
 
 
https://jeneriklikpaslar.blogspot.com/
 
 
Instagram Hesabımız : jeneriklikpaslar
 
 
mail : jeneriklikpaslar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 24
: 69
Kayıt tarihi
: 07.09.20
 
 

Başta futbol olmak üzere çeşitli spor karşılaşmalarını takip eden, müziği, sinemayı, tiyatroyu, s..