Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Her Şeyi Bilenler

Her Şeyi Bilenler
 

Her şeyi bilmen sağlığına zararlı!... Biraz da kafanı dinle istersen...


Öyleleri vardır ki aramızda, bilmediği yoktur mübareğin! Ne sorsan bilir. Ne anlatsan, senden daha hakimdir konuya.

Futbol desen, bilgi on numara onda! Ya hayat? Onunkinden daha iyi roman mı bulunur?! En taş yazar, en büyük düşünür halt etmiş yanında! Amcam, feleğe bile pabucunu ters giydirmiştir! Öyle bilgilidir kiii… En alim kişi nal toplar huzurunda! Görgüsünün ihtişamı şapka çkarttırır cümlemize!

Dans etmek desen, onda. Kayak yapmak mı? O, anasının karndayken biliyordu kayağı?! Rüzgar sörfü neyin, çocuk oyuncağıdır abime. En iyi yüzücü, dersini alır, nasihatını  dinler. Sesi de güzeldir,  yorumu da. Mesela, siyaset konuşmaya başlasan, onun da kitabını yazmıştır alimallah! Bütün savaşlarla dünya harplerini de ezber etmiştir!

Elinde ince bir çubuk, gözüne gözüne sokar bilgisini! Üniversite hocalarına naneyi yedirdi! En kusursuz ordinaryusa, elini, eteğini öptürecek seviyededir kelamı! Medreseler ytmuş, fasiküllerce cüz hatmetmiştir. Boş bulmayagörsün meydanı. Bir sallamaya, pardon! Bir anlatmaya başladı mııı! Susturabilene, durdurabilene aşk olsun!

Bir eda takınır konuşurken, laf etmeye çekinirsin. Bir oturuş oturur karşında, bildiklerini de unutursun.

Hal desen, onda. Tavır desen, en kralını takınır. Trip atmanın klark çekmenin pir-i üstadıdır. Şekilden şekile girmekten, kim olduğunu unutur arada ama! Olsun canım, Onca kusur, kadı kızında da bulunur; değil mi? Hem kadıya ne hacet? Kızımız, kitap kurduynan, kanun ehli de değil mi ki?! Bir ferman yazar, Benim diyen su dökemez eline. Bir türkü tutturur, cümle sanatçı boyun büker önünde!

Velhasıl, saymakla bitmez marifeti. İlminden sual olunamaz. Bi şey demeye kalksan, dilin tutulur, taş olursun; öyle efsunlu, öyle kerametlidir kendisi!

İyisi mi, biz çekilelim kenara. Dünya, ablamı bekler, değiştirsin diye kaderini. Alem zatına borçludur. İyiliklerini sıralamakla bitiremezsin… Böylesi dünyada bulunmaz!

Az bi şey de bize öğretse bari, cehaletimizden kurtulsak… Biraz da bu tarafa himmet eylese… Yolumuzu doğrultsak… Gerçi, hangimizin gittiği yol, hangimizin yolu yol değil, Allah bilir ama… Yine de söylesin abim bildiğini; biz, “Akıl akıldan üstündür,” diyenlerdeniz çünkü.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..