Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Sosyoloji
 

Her türlü silah ruhsatı da silahlar da toplatılmalı!

Her türlü silah ruhsatı da silahlar da toplatılmalı!
 

Silahsız Köylülerimiz 1974


ELAZIĞ VALİLİĞİ'nden DHA'nın aldığı bilgilere göre:

''Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Karaili Köyü'nün Babilez Mezrası'nda bu sabah akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen Haşim Yüksel ve oğullarının silahlı saldırısında.. ilk belirlemelere göre, 6 (altı) kişinin yaşamını yitirdiği, 7 (yedi) kişinin ise yaralandığı belirtildi...''

''... Babilez Mezrası'ndaki katliamla ilgili soruşturma devam ederken, olaydan sonra kaçan baba ve oğullarının yakalanmasına çalışılıyor. Katliamın faiili oldukları ileri sürülen eşi geçen yıl ölen Haşim Yükselen ve oğullarının köy kahvesinde “Bizi kimse sevmiyor. Herkesi vuracağız” dedikleri ileri sürüldü.''


Yayın yeri:
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1119895&Date=21.07.2009&b=Elazigda

Tek kelime ile: Korkunç!
Deliler de silahlar da SERBEST DOLAŞIM HAKKI yaşıyorlar ülkemizde.
Silah Ruhsatı almak hiç de zor değil; bir kaç formalite. Bu furya özellikle 1990'lardan sonra gizli ya da açık bazı yaklaşımlar sonucu aldı başını gidiyor.
70'lik anasına silah ruhsatı alanları bile görmüştüm Ankara'da.

İşte pek çok olayda silahların konuşturulduğunu gördüğümüz bugünlere geldik!
Bana göre demokratik ülkelerde SİLAH yalnızca Güvenlik Güçleri'ndeki belli başlı yetkililerde bulununabilir. Gerisi silah tüccarlarının ekmeğine yağ sürmek için girişilen; yalan yanlış pek çok açıklamayı da içeren yaklaşımlardır.


SUÇLU AYAĞA KALSIN desek kimse tınmaz!
Üstüne üstlük ''bana değmeyen bin yaşasın'' duasını da hiç düşürmeyiz dilimizden.
''Tavşana kaç tazıya da yakala'' diyen bir devlet ve siyaset anlayışımız var! Sorun burada!

Bence aladeli olanları, anormal olanları, tinercileri, dilencileri, uçuk kaçık davranışlar içinde bulunanlar ile askerde çatışmaya girip çıkmış olanları bir an önce toplamak; psikolojik ve psikiyatrik koruma altına almak gerekmektedir. Bu tür yaptırımlar bir anlamda aklen ruhen ve davranış bakımlarından özürlü olanlara da saygı göstermek gerektiğinden dolayı uygulanmalıdır.

Bu acı olayda da gördük ki ülkemizde hiç kimsenin huzur içinde dolaşmaya, gelecekten dolayı ümitvar olmaya hakkı yok! Trafik teröründen dolayı yollarda bile rahat yürüyebildiğimizi kim söyleyebilir?

Özellikle esintisine kapılıp gitmekte olduğumuz KÜRESELLEŞME SÜRECİ boyunca İŞSİZLER ORDUSU ile GENÇLİK için de gerekli maddi ve manevi açılımlar alınamaz ise zaman zaman ürpertici kıpırtılarını görmekte olduğumuz daha nice acı olaylarla karşılaşmamız h i ç de kehanette bulunmak değildir.

ALLAH sonumuzu hayr'eylesin!
 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..