Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '14

 
Kategori
Dünya
 

Her ülke ayrı bir güzelliğin başkenti olsun; futbol ülkesi, aşk ülkesi, sanat ülkesi gibi

Her ülke ayrı bir güzelliğin başkenti olsun; futbol ülkesi, aşk ülkesi, sanat ülkesi gibi
 

Böyle bir projede ben kendi ülkem Türkiye’ye folkloru yakıştırıyorum. Türkiye halayların, dansların, semahların ülkesi olsun.

Yunanistan erotizmin ülkesi olsun. Yunan kadınlarının gizemi dünyaca ünlü. Olimpos’da temsili aşk tanrıçası Atenha tarafından yakılacak erotizm meşalesi dünya kadınlarının erotizmde kıran kırana yarışını ateşlesin. 

Danimarka özgürlüğün, Çin ise maceranın ülkesi olsun. Kopenhag sarışınları dünya gençliğini Manş Denizi’nin üzerinde yaktıkları bir ateşle karşılarken on binlerce maceracı Çin dağlarını çoktan işgal etmiş olsun.

Futbolun kralı İspanya ama tutkunu Brezilya ve bize futbolun tutkunları lazım. Dünyanın Maradonaları Messileri Brezilyaya akacak.

Şöyle bir algı oluşmasın. İşte bu ülkelerin ekonomisini kalkındırmak için yapılıyor. Yok böyle bir şey. İnsanlığın damarlarındaki hayat suyu tutkuları yaşatmak için. Hem zaten her ülkeye uygun bir aktivite verilecek. 200 küsur ülke yılın belli günlerine bölünerek aldığı faaliyeti dünyayı ayağa kaldıracak şekilde yapacak. Öyle ki bazı faaliyet türlerinde (futbol, aşk, para, dinler gibi) öylesine gösteriler olacak ki yer yerinden oynayacak. Haliyle düzenleyen ülkeye de milyonlarla birlikte oluk oluk para akacak.

Fransa resmin, Almanya felsefenin, İngiltere edebiyatın, İtalya estetiğin, Hindistan müziğin, Rusya ise diğer sanatların başkenti olmalı. İspanya/Portekiz ise coğrafi keşifler festival cenneti olmalı.

Amerika uzayın başkenti olurken Kenya’da safari cenneti kurulmalı.

Yani bu liste uzayıp gider. Muz bayramı, ananas festivali, mücevher, saat, giysi, dondurma… Aklınıza ne gelirse. Dünyada 200 tane ülke var. Hem ülkelerin ekonomilerine hem de barışa katkısı olur. Ayrıca her gün bir ülke yeryüzünün cenneti olur ve dünyanın çeşitli yerlerinden bu büyük organizasyon için gidenler gerçekten cennete gitmiş gibi olurlar. Ve bizler iki gün sürecek hayatın her dalından bu muhteşem gösterileri televizyonlarımızda canlı olarak izler oralara gitmiş gibi oluruz, yaşamımız renklenir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..